Libanesisk inspireret kylling med fladbrød
Libanesisk inspireret kylling med fladbrød – en fantastisk ret, der kombinerer de skønneste smagsnuancer fra Mellemøsten. Kyllingen marineres i en lækker libanesisk-inspireret marinade fyldt med varme krydderier, som tilføjer en spændende twist til kødet. Limesaften giver også en lækker frisk smag og skaber god tørhed i kyllingen.
Serveringen af denne ret er helt essentiel, da den fyldes med lækkerier såsom hjemmelavet tzatziki, frisk tomatsalsa, sprøde rucola og snittet spidskål. Disse ingredienser bidrager med en friskhed og sprødhed, der supplerer kyllingens smag på bedste vis.
For dem der ønsker at gå all-in, kan man tilberede sine egne fladbrød, der giver retten et autentisk præg. Hvis man ønsker en lidt hurtigere løsning, kan man naturligvis også købe færdiglavede fladbrød i supermarkedet. Uanset hvilken måde man vælger, vil fladbrødene fungere som den perfekte base til at pakke alle de lækre ingredienser ind i. Find eventuelt min opskrift på naanbrød/ fladbrød her.
Den libanesisk inspirerede kylling med fladbrød er en fortryllende ret, der vil transportere dine smagsløg til de varme lande omkring Middelhavet. Det er en kombination af smagsintensitet, sprødhed og friskhed, der vil forkæle dine sanser og efterlade dig mæt og tilfredsstillet.
Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltet køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift. Derudover kan du også følge med på Facebook siden, hvor du kan følge med i, hvad der sker på klinikken og se nye tilbud.
Tid i alt:
30 min (1 t 30 min)
Arbejdstid:
30 min
Antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Kylling marinade
1 dl skyr
400g kyllingoverlår uden ben
3 fed hvidløg
1/2 tsk. spidskommen
1/2 tsk. muskatnød
1/2 tsk. kanel
1/2 tsk. peber
1/2 tsk. salt
Skal af 1 lime
Saften af 1 lime
Tzatziki
1 agurk
1-2 fed hvidløg
1 1/2 dl græsk yoghurt/ skyr
Salt og peber
Tomatsalsa
300g tomat
1/2 rødløg
1 rød chili
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Tilbehør:
4 fladbrød
Rucola
Rød spidskål, snittet
1/2 rødløg, snittet fint
Fremgangsmåde
- Kylling marinade
Kom alt til kyllingmarinaden i en skål og tilsæt kylling. Lad det marinere minimum 1 time – gerne natten over. - Tzatziki
Riv agurk på et rivjern og press så meget saft ud du kan. - I en skål blandes presset hvidløg, og skyr/ græsk yoghurt. Smag til med salt og peber. Tilsæt derefter agurken. Kom det på køl.
- Tomatsalat
Skær tomater i små tern, rødløg og chili hakkes fint. Kom det i en skål, tilsæt olivenolie, salt og peber. Kom det på køl. - Kylling
Efter kyllingen har fået lov til at marinere kommes den på en varm pande med lidt neutral olie. Dryp det overskydende marinade af. - Steg kyllingen til den er gennemstegt, men ikke tør.
- Anret dit fladbrød med tzatziki, rucola, snittet rødløg, rucola, rød spidskål, tomatsalat og top med kyllingen.
Velbekomme & god fornøjelse!
Energifordeling
543 kcal pr. portion
Kulhydrat: 63,2g
Protein: 38,1g
Fedt: 14,7g
Kostfibre: 6,95g
Salt: 710mg
Makrofordeling: