Veggie burger med rodfrugtbøf og spejlæg
Vegetarbøffer kan laves på et utal af forskellige måder, men et bud på de lækre veggiebøffer, som naturligvis også kan laves som mindre veggiedeller.
Du kan både lave 4 store bøffer eller flere mindre. Flere finder bøffer giver mere stegeoverflade og det kan også være super lækkert. Denne rodfrugtblanding var en rest fra aftenen før, som er perfekt til en opskrift som denne. Der var rødbeder, kartofler, rødløg, hvidløg, og gulerødder i blandingen. Ingen bestemt slags eller mængder er korrekte, hvis bare du har ca. 300g blandet bagte rodfrugter.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
45 min
Arbejdstid:
45 min
Antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Veggiebøffer
1 dl ris, kogt
300g rodfrugt blanding, bagt
1 håndfuld persille, hakket
1 rødløg
1 spsk. Worcestershire sauce
3 fed hvidløg
2 tsk. spidskommen
2 tsk. koriander
1 tsk. ingefær
1/2 tsk. gurkemeje
Salt & peber
Tilbehør
4 spejlæg
4 Burgerboller
50g spinat
Syltede rødløg
Sauce
4 spsk. mayonnaise
2 spsk. tomatketchup
2 tsk. Worcestershire sauce
1 tsk. hvidvinseddike
Salt & peber
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne i en foodprocesser og bland det sammen til en homogenmasse.
- Form dem til 4 bøffer. Steg dem på en lun pande med olie til de er gyldne på hver side.
- Steg på en anden pande 4 spejlæg – tilbered som du ønsker.
Sauce - Bland alle ingredienserne sammen.
- Rist burgerbollerne og samle burgeren med spejlæg, syltede rødløg, sauce og rodfrugtbøf.
Energifordeling
474 kcal pr. portion
Kulhydrat: 51,5g
Protein: 16g
Fedt: 21,7g
Kostfibre: 4,9g
Salt: 1616mg