Rosé Tteokbokki

Rosé tteokbokki – Chewy riskager simret i en krydret gochujang rosesauce med nudler, bacon og ost! En mildere udgave af den klassiske Tteokbokki. Klar på 30 minutter! Fantastisk som et måltid eller snack.

Denne krydrede cremede rose tteokbokki kommer fra Sydkorea og er en spin-off af den originale Tteokbokki, som ikke er cremet. Rosé Tteokbokki er en ny koreansk street food snack, som du kan finde på koreanske restauranter. Denne innovative ret viser friske riskager i cremet mild gochujang-sauce med bacon eller mini-pølser, Udon nudler, ost og grønne løg. Den fik navnet “rose” på grund af den lyserøde sauce, der er lavet af gochujang-pasta og fløde. 
Jeg har valgt at bruge bacon i min version, men hvis du gerne vil have en vegetarisk version undlader du bare dette element eller erstatter det med tofu.

Jeg elsker denne koreanske ret så meget! Jeg foretrækker den frem for den traditionelle Tteokbokki, da den er mere mild i krydderi og cremet! Den kødfulde bacon giver den en skøn røgetsmag, som runder retten af. Efter at have lavet dette flere gange, deler jeg gerne min version med jer!

Elsker du også asiatisk mad? Jeg har flere lignende retter med udon nudler. Brug søgefeltet og find andre lækre opskrifter.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltet køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift. Hvis du vil holde dig opdateret med, hvad der sker på vores klinik og se vores seneste tilbud, er vores Facebook siden også et must at følge med på

Tid i alt:
30 min

Arbejdstid:
15 min

Antal portioner:
4 portioner

Ingredienser

200g bacontern
1 spsk. soyasauce
2 spsk. gochujang
2,5 dl madlavningsfløde 8%
5 forårsløg
1 løg
5 fed hvidløg
1-2 tsk. koreansk chili peber
2 spsk. sesamolie
2 pakker udon nudler eller andre
4 dl vand
500g ricecakes (tteokbokki)
100g revet mozzarella




Fremgangsmåde

  1. Snit forårsløg, hvidløg og løg fint.
  2. Opvarm en pande eller wokgryde og steg bacon.
  3. Kom de snittede grøntsager i din wok når baconen er næsten færdig. Svits det hele i 2-3 minutter.
  4. Tilsæt derefter soyasauce, seasamolie, chili peber, gochujang, madlavningsfløde og vand. Lad det simre i 3-4 minutter.
  5. Tilsæt nu udon nudler og dine ricecakes. Lad det simre med et låg på indtil dine nudler og ricecakes er kogte og bløde.
  6. Drys din revet mozzarella på toppen og kom låg på igen indtil osten smelter.
    Server med lidt forårsløg på toppen.

Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

733 kcal pr. portion
Kulhydrat: 102g
Protein:26 g
Fedt: 22g
Kostfibre: 5g
Salt: 1365mg

Makrofordeling:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *