Kanelsnurrer

Kanelsnurrer – en simpel, men lækker glæde i bagværkets verden. Disse snurrer er kendt for deres bløde dej og fyld af sukker og kanel, og de kræver ikke meget for at skabe en smagsfuld oplevelse. De tager lidt tid at lave ift. hævningerne, men det er hele ventetiden værd. Godt bagværk tager simpelthen tid.

Formningen af kanelsnurrer giver plads til kreativitet, hvor man kan eksperimentere med forskellige former og størrelser. Det er en del af fornøjelsen ved at lave disse lækkerier. Så næste gang du bager, lad din kreativitet skinne igennem, når du former dine kanelsnurrer og skaber små kunstværker af dej og krydderier.

Det er ikke nødvendigt med sukkersirup, men det giver en flot glans og samtidig gør det, at de kan holde sig lidt længere. Når du kommer sukkersirup på dine snurrer, er det vigtigt at komme sukkersirup på dem en af gangen og lige efter drysse dem med kanelsukker efter. Ellers når de at tørre og sukkeret vil ikke blive siddende. Gør det derfor en efter en og de vil blive flotte. God fornøjelse!

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltet køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift. Hvis du vil holde dig opdateret med, hvad der sker på vores klinik og se vores seneste tilbud, er vores Facebook siden også et must at følge med på.

Tid i alt:
3,5+ timer

Arbejdstid:
30 min

Antal portioner:
16 stk

Ingredienser

Dej
100g smør
550g hvedemel
2 æg
2 dl mælk
1 pak gær
50g sukker
1,5 tsk. kanel, stødt
0,5 tsk salt

Fyld
200g brun farin
200g smør
2 spsk. kanel, stødt 

Sukkersirup:
40g sukker
60 ml vand

Topping:
20g sukker
1,5 tsk. kanel, stødt

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken til den er varm, og kom gæren i så den opløses.
  2. Tilsæt sukker, æg, smør og kardemomme i en rør maskine. Bland alt godt sammen.
  3. Tilsæt hvedemel lidt af gangen med det smeltede smør.
  4. Rør det hele godt sammen indtil dejen er godt rørt sammen, er glat og smidig.
  5. Lad den hæve i 1,5 time med et vådt hviskestykke over.

    Fyld
  6. Mens dejen hæver laves fyldet.
  7. I en skål blandes blødt smør, brun farin og kanel sammen.
    (Jeg bruger nogle gange en blender til at blende det hele til en ensartet masse).

    Samling
  8. Drys godt med hvedemel på bordpladen før du hælder dejen ud. 
  9. Rul dejen ud i en rektangel på ca. 30×40 cm. 
  10. Fordel kanelfyldet på dejen. Fold dejen i halv. Fold bunden op mod toppen.
  11. Skær så 16 lige store strimler af ca. 1,5-2 cm tykkelse.
  12. Tag et stykke af dejen af gangen. Stræk stykket lidt længere, sno det og fold det så om tre fingre og fold enden igennem hullet.
  13. Placer kanelsnurrerne på 2 bageplade og lad dem efterhæve i 45 min til 1,5 time.
  14. Forvarm ovnen på 180 grader.
  15. Bag dem i ca. 15-20 minutter eller til de er gyldne på toppen.

    Sukkersirup + topping:
    Men dine snurrer bager laver du sukkersiruppen. Det er ikke nødvendigt med en sukkersirup på toppen, men det gør at de bliver flot shine og holder sig længere.
  16. Varm sukker og vand op i en lille gryde indtil sukkeret smelter.
  17. Pensel den afkølede sukkersirup på dine kanelsnurrer, så snart de er kommet ud af ovnen.
  18. Drys dem også med sukker og kanel toppingen lige efter sukkersiruppen en efter en.

Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

365 kcal pr. portion
Kulhydrat: 48,6g
Protein: 5,1g
Fedt: 16,5g
Kostfibre: 1g
Salt: 197g

Makrofordeling:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *