Frisk passionsfrugt cheesecake

Passionsfrugt cheesecake med sprød bund, fløjlsblød creme og frisk passionsfrugt. En dejlig dessertkage, der kan laves i god tid! Cheesecake kommer i mange afskygninger, men den helt klassiske består af en sprød kiksebund, et tykt lag flødeostcreme og et tyndt gelélag på toppen. Derudover er de rigtig nemme at lave, da de ikke skal bages og kræver næsten ingen køkkenudstyr.

Her får du opskriften på en skøn cheesecake, som er dejlig frisk – find andre lignende her.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
4 t 30 min

Arbejdstid:
30 min

Antal portioner:
14 stykker

Ingredienser

Kikse bund
225g digestive kiks
110g smør, let

Flødeostecreme
6 blade husblas
300g flødeost neutral, light
3 dl fraiche 8%
75g flormelis
3 tsk. vaniljesukker
0,75 dl passionsfrugtpure
1 skal af citron (skal og saft)
2,5 dl piskefløde

Topping
Frisk frugt
20g chokolade, smeltet

Form
24 cm springform

Fremgangsmåde

  1. Knus kiks til en fin masse og bland det med det smeltede smør.
  2. Sæt et stykke bagepapir i bunden af en springform. Fordel kikseblandingen i bunden af formen. Pres det godt sammen og sæt til siden.

    Flødeostcreme
  3. Sæt husblas i en skål med koldt vand.
  4. Bland flødeost, fraiche, vaniljesukker, flormelis, citron skal og pure9 og pisk det hele sammen.
  5. I en anden skål piskes fløden til flødeskum.
  6. Kom husblas i en mindre skål med 1 spsk. flødeostcreme. Giv det 15 sekunder i mikroovnen eller opvarm i et vandbad indtil husblasen smelter.
  7. Kom 1 spsk. flødeostcreme i den varme blanding og bland godt. Tilsæt i alt 5-6 spsk. på denne måde, indtil den varme flødeostcreme er nedkølet. Bland det derefter i den store skål.
  8. Vend forsigtigt piskefløden med flødeostcremen.
  9. Læg et stykke kageplast eller bagepapir rundt langs kanten af springformen.
  10. Hæld blandingen i formen og sikre dig at toppen er glat, så gelen har en flad top.
  11. Sæt kagen på køl i mindst 2 timer.

    Topping
  12. Smelt chokoladen og med en ske drys den rundt på toppen af cheesecake til at give et fint mønster.
  13. Skær frugten i stykker. Dekorer kagen med dem og server kold.

    Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

282 kcal pr. stykke
Kulhydrat: 22,4g
Protein: 5,8g
Fedt: 18,5g
Kostfibre: 0,88g
Salt: 71mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *