Helstegt kylling med krydderurter

Krydderet hel kylling med timian og basilikum – en hel kylling bliver ekstra saftig og lækker med krydderurter. Det er en nem aftensmad, som giver en lækker saftig kylling til flere måltider. Du kan sagtens komme løg, rodfrugter og kartofler i bunden af fadet samtidig for at få en hel ret ud af det.

Det er en god ret, som kan varieres på utallige måder med forskellige krydderurter, rodfrugter og grøntsager – bare skær dem i mundrette stykker.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
40 min

Arbejdstid:
25 min

Antal portioner:
6 portioner

Ingredienser

1 hel kylling
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 spsk. frisk basilikum
1 spsk. frisk timian
1 tsk. salt
1 tsk. peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 200 grader.
  2. Hak basilikum og timian.
  3. Kom olivenolie, hvidløg, salt, peber, basilikum og timian i en skål og bland dem godt sammen.
  4. Vask kyllingen godt og kom den i en ovnfast fad. Drys lidt salt udover hele kyllingen, for at sikre at den bliver godt sprød i ovnen.
  5. Kom krydderurter blandingen over kyllingen. Sikre dig, at alt kyllingen er dækket.
  6. Giv kyllingen 1 time I ovnen. Hvis kyllingen mangler, at blive lidt spørg på toppen kan du skrue lidt ekstra op for dem de sidste 5 minutter.

    Server med kartofler, grønt eller salat.

    Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

392 kcal pr. portion
Kulhydrat: 0,5g
Protein: 53,1g
Fedt: 18,2g
Kostfibre: 0,28g
Salt: 620mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *