Grøn perlebygotto

Grøn perlebygotto – de fleste kender risotto, men få kender til bygotto. Forskellen er, at risottoen er er lavet på byg såsom perlebyg, rugkerner eller speltkerner. Det giver en skøn tilføjelse til retten og lidt bid. Det er en lækker cremede version med lidt flere fiber end den almindelig hvide risottoris. Denne opskrift er fyldt med årstidens grøntsager – rød peberfrugt, grønne ærter, spinat og grønne asparges. Du kan sagtens variere retten med sæsonens grøntsager eller en anden form for flødeost. Til efteråret vil svampe eller lignende også være en lækker variation. En anden tilføjelse kunne også være bacon, hvis du vil tilføje lidt kød til retten.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
40 min

Arbejdstid:
30 min

Antal portioner:
4 portioner

Ingredienser

300g perlebyg
2 løg
1 spsk. neutral olie
2 fed hvidløg
8 dl hønsefond
150g flødeost, light (eat. med urter og hvidløg)
2 rød peber
200g spinat
200g ærter
400g asparges, grønne
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl perlebyg grundigt. Hak løg og hvidløg.
  2. Saute løg på en pande med olie og tilsæt hvidløg efter 2 min.
  3. Hæld fonden ved og lad perlebyggen simre under låg ved svag varme i 30 minutter eller til perlebyggen er mør.
  4. Imens skæres asparges og rød peber i mindre stykker.
  5. Kom asparges, rød peber, spinat og grønne ærter i retten og lad det simre i 2 minutter eller til spinaten er integrerede.
  6. Vend flødeosten i perlebygottoen. Smag til med salt og peber.
  7. Server med friske krydderurter på toppen.

Energifordeling

471 kcal pr. portion
Kulhydrat: 76,7g
Protein: 21,3g
Fedt: 8,5g
Kostfibre: 8,5g
Salt: 1232mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *