Rabarbercrumble med sprød mandel crumble
Rabarbercrumble med en sprød crumble af mandler – en lækker og nem kage, der rigtig giver fornemmelsen af, at foråret og sommeren er på vej!
Server den med fraiche, cremefraiche eller en kugle is til de lune sommeraftener. Den er rigtig nem at lave og kan laves med alle slags bær – både friske og fra forst. Hvis du bruger frosne bær, vil jeg foreslå dig at komme dem i en si først og hælde kogende vand over dem. Lad dem så dryppe lidt af, så der ikke kommer for meget væske med i crumble. Det kan ellers give en meget våd crumble i bunden.
Prøv dig endelig frem med forskellige typer frugt/ bær. Husk endelig at tagge min på instagram, hvis du prøver opskriften! 🙂
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
45 min
Arbejdstid:
15 min
Antal portioner:
10 portioner
Ingredienser
75g mandler
150g smør, kold
250g hvedemel
600g rabarber
50g sukker
1/2 tsk. salt
Tilbehør
1 dl fraiche eller cremefraiche
Fremgangsmåde
- Kom mandler i en foodprocesser og kør den kort. Tilsæt kold smør, hvedemel, sukker og salt. Kør igen indtil alle ingredienser er smuldret til en sammenhængende masse.
- Forvarm ovnen på 200 grader alm. ovn.
- Skyld rabarberne god og skær dem i mindre tern. Lig rabarber stykkerne i bunden af et ovenfast fad.
- Drys dejen ovenpå i et lige lag, så alt rabarberen er dækket.
- Bag crumblen i ca. 30 minutter eller til dejen er gylden på toppen. Server med fraiche eller cremefraiche.
Velbekomme & god fornøjelse!
Energifordeling
335 kcal pr. portion
Kulhydrat: 40,5g
Protein: 4,1g
Fedt: 17,7g
Kostfibre: 3,4g
Salt: 350mg