Proteinrig chokoladekage

Proteinrig chokoladekage med lidt flere fiber og lidt mindre sukker. En god kage til de sundhedsbevidste, som gerne vil have en lidt mere kalorielet udgave en gang i mellem.

Forventer du du en sød chokoladebombe er dette ikke den opskrift – dette er et bud på en sundere chokoladekage, der indeholder mere end bare sukker og fedt. Tilføj dog gerne nogle stykker chokolade eller smeltede chokolade til dejen, hvis du vil have en lidt mere cremet og brownie-agtig kage.
Du kan med fordel servere den med vaniljeis, for at tilføre lidt ekstra sødme.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
60 min

Arbejdstid:
10 min

Antal portioner:
12 stykker

Ingredienser

100g hvedemel
50g chokolade proteinpulver
4 tsk. bagepulver
2 æg
1 pak. Chokolade mousse fra easis, lavet
1 espresso shot
1 tsk. easis perfekt sød
30g kakao pulver

Chokolade fyld
20g kakao pulver
250g naturlig skyr
1/2 tsk. easis perfekt sød (mere kan tilføjes)
1 spsk. vand

Fremgangsmåde

  1. Forvarm oveni til 175 grader alm. ovn
  2. Bland den færdiglavet chokolade mousse fra easis sammen med æg, espresso shot og perfekt sød fra easis.
  3. Bland herefter alle de tørre ingredienser i og mix det rigtig godt sammen.
  4. Kom dejen i en rugbrødsform med bagepapir.
  5. Bag kagen 35-40 minutter i ovnen.
    Lad kagen køle lidt af og skær den derefter i halv. Smør den med chokolade fyldet og pynt eventuelt med nødder.

    Chokolade fyld:
  6. Bland skyr, kakao pulver, vand og easis perfekt sød sammen og mix godt sammen. Sæt på køl til kagen har kølet af og er klar til at blive smurt.

    Velbekomme og god fornøjelse

Energifordeling

109 kcal pr. stykke
Protein: 10g
Kulhydrat: 11g
Fedt: 2g
Kostfiber: 8g
Salt: 144mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *