Saftige kyllingfrikadeller

Kyllingefrikadeller er et stort hit herhjemme og smager rigtig lækkert! De er lidt mere saftige end de traditionelle, som laves på svinekød.

Frikadellerne er lavet på en klassisk måde, men med lidt andre krydderier og rugmel. Du kan ikke smage forskellen, men det giver nogle gode næringsstoffer. Du kan sagtens bruge brødkrummer, mel eller havregryn i stedet – se hvad du lige har til rådighed i skabet.

Der er mange måde at servere dem på – den helt klassiske på rugbrød, med kartofler, salat og sovs eller, som denne i en blandet salat bowl.

Frikadellerne kan nemt fryses, så du kan sagtens lave en større portion.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
30 min

Arbejdstid:
20 min

Antal portioner
12 stks.

Ingredienser

400g hakket kylling
2 spsk. purløg eller persille
1 æg
1 mellem løg
3 spsk. rugmel eller andet
3 spsk. brødkrummer
1/2 dl mælk
2 fed hvidløg
1 tsk. chili flager
1 tsk. koriander, stødt
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Riv ligget på et rivjern, så det er i små fine stykker.
  2. Bland hakket kylling, purløg, presset hvidløg, æg, revet løg, rugmel, brødkrummer, mælk, chili flager, koriander samt salt og peber sammen til en jævn masse.
  3. Hvis du har tid, så lad farsen trække i 15 minutter. Hvis ikke er det også helt okay.
  4. Form frikadellerne med en spise ske og en våd hånd.
  5. Steg dem brune og lækre på en middelvarm pande med neutral olie på.

    Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

87 kcal pr. stk.
Protein: 7,8g
Kulhydrat: 5,1g
Fedt: 3,7g
Kostfiber: 0,75
Salt: 288mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *