Mørke grødboller

Mørke grødboller – nemme, lækre og lynhurtige at bikse sammen.

Dejen er lidt fugtig og det er helt normalt. I stedt for at forme dem i hånden skal du bruge to spiseskeer, som du gør fugtige i et glas vand hver gang du tager en ny skefuld. Placer dem så på bagepladen og vupti nemme boller med et lidt rustikt udtryk.
Prøv dig endelig frem med andre meltyper fremfor hvedeklid – hvis du vil have lysere boller, kan du eksempelvis erstatte hvedeklid med fuldkornsmel. Tilføj også gerne kerner til dejen eller på toppen af bollerne, inden de kommes i ovnen. Prøver du en ny kombination, så del endelig enten på instagram eller her på bloggen, så andre også kan få glæde af dine tips eller dej blanding.

Dejen til grødbollerne er hurtig at røre sammen og kan stå i køleskabet natten over, så de er klar til at komme i ovnen om morgenen. Er der noget bedre end friskbagte boller?

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
1 nat + 15 min

Arbejdstid:
15 min

Antal portioner:
12 boller

Ingredienser

2 dl havregryn
3 dl vand

500g hvedemel
250g hvedeklid
20g gær
5 dl kold vand
2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave havregrøden til dejen. Kom 2 dl havregryn og 3 dl vand sammen i en gryde og kog det til havregrød. Lad det køle lidt af.
  2. Bland vandet sammen med gæren og bland det godt sammen til gæren er opløst.
  3. Bland hvedemel, hvedeklid og salt sammen i en skål.
  4. Vandet blandes sammen med havregrøden og tilsæt derefter melen.
  5. Kom dejen i en skål med folie eller låg på toppen og stil i køleskabet i minimum 12 timer eller natten over.
  6. Forvarm ovnen på 220 grader og lad to bageplader være i ovnen imens.Tag dem ud når ovnen er varmet op og sæt bollerne på bagepladen ved hjælp af to våde spiseskeer.
  7. Bag bollerne i ca. 15-20 minutter.

    Velbekomme & god fornøjelse

Energifordeling

221 kcal pr. bolle
Kulhydrat: 40,4g
Protein: 8,2g
Fedt: 2,4g
Kostfibre: 10,8g
Salt: 487mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *