Kaffe bailey cheesecake
Kaffe bailey cheesecake – med espresso, kahlua, hvid- & mørk chokolade.
En rigtig lækker cheesecake til de voksne som er cremede, lækker og næsten helt syndefuld. En perfekt cheesecake til middagsbordet når der er gæster på besøg – dog kun til de voksne 😉 Det er altid dejligt med en dessertkage, som kan laves i god tid. Denne kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet.
Til denne opskrift skal du bruge en kagering/ springform på 20cm.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
5+ timer
Arbejdstid:
45 min
Antal portioner:
12 portioner
Ingredienser
Kiksebund
110g smør
225g digestivekiks
70g mørk chokolade 72%
40g mandler/ hasselnødder
Bailey ostecreme
1 1/2 dl fløde
200g neutral smøreost
1 dl espresso (to shots)
1 dl bailey
75g flormelis
5 husblas
Hvid chocolade ostecreme
40g hvid chokolade
35g flormelis
1 dl fløde
85g flødeost
1,5 husblas
Pynt
Chokolade spåner eller
kaffebønner
Fremgangsmåde
Kiksebund
- Beklæd en springform med bagepapir i bunden og kageplast i kanten.
- Blend kiks og nødder i en minihakker til en fin melmasse.
- Smelt smøret i en gryde. Imens hakkes chokoladen groft.
- Tilsæt chokolade til det varme smør og lad det smelte.
- Rør kikse-og melblandingen i det smeltede smør og chokolade. Bland det godt så du får en ensartet masse.
- Hæld kiksemassen i bunden og mas den godt ned, så du får en fast kiksebund.
- Sæt den på køl imens du laver bailey ostecremen.
Bailey ostecreme
- Udblød husblas i en skål med koldt vand.
- Flødeost og flormelis blandes sammen med en elpisker, så det er en ensartet masse.
- Pisk fløde i en anden skål.
- Brug din espresso og tilsæt deri de udblødte husblas et af gangen.
- Bland et par skefulde ostecreme af gangen til kaffen. Bland godt sammen og tilsæt yderligere 2 spiseskefulde deri.
- Rør kaffeblandingen i din ostecreme. Tilsæt derefter flødeskummen i osteblandingen. Vend forsigtigt flødeskummen sammen, så du ikke minter luften.
- Hæld ostecremen over kiksebunden, spred det godt ud og sikre at toppen er flad.
- Kom kagen tilbage i køleskabet i et par timer.
Hvid chokolade ostecreme
- Udblød husblas i en skål med koldt vand.
- Flødeost og flormelis blandes sammen med en elpisker, så det er en ensartet masse.
- Pisk 3/4 dl fløde i en anden skål.
- Hak groft den hvide chokolade. 1/4 dl fløde tilsættes en lille gryde og smeltes sammen med den hvidechokolade. Tilsæt deri de udblødte husblas.
- Bland et par skefulde ostecreme af gangen til chokoladeblandingen. Bland godt sammen og tilsæt yderligere 2 spiseskefulde deri.
- Rør kaffeblandingen i din ostecreme. Tilsæt derefter flødeskummen i osteblandingen. Vend forsigtigt flødeskummen sammen, så du ikke minter luften.
- Hæld ostecremen over kiksebunden, spred det godt ud og sikre at toppen er flad.
- Kom kagen tilbage i køleskabet i minimum 2 timer.
Pynt kagen med lidt chokolade på toppen eller kaffebønner.
Velbekomme & god fornøjelse!
Energifordeling
402 kcal pr. portion.
Protein: 6,1g
Kulhydrat: 27,2g
Fedt: 29,4g
Kostfiber: 0,33g
Salt: 119mg