Æblecrumble med nødder og cremefraiche

Æblecrumble med sprød top og lækre æbler i bunden serveret med en kold cremefraiche eller fraiche. Æbler er især gode i sensommeren og efterårsmånederne når høsten går i gang og de sidste æbler skal bruges. Den er super nem at lave, kræver ikke meget tid og er altid hit – uanset alder.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
45 min

Arbejdstid:
15 min

Antal portioner:
8 portioner

Ingredienser

75g mandler
150g smør, kold
250g hvedemel
600g æbler
50g sukker
1/2 tsk. salt

Tilbehør
1 dl fraiche eller cremefraiche

Fremgangsmåde

  1. Kom mandler i en foodprocesser og kør den kort. Tilsæt kold smør, hvedemel, sukker og salt. Kør igen indtil alle ingredienser er smuldret til en sammenhængende masse.
  2. Forvarm ovnen på 200 grader alm. ovn.
  3. Skral æblerne, udhul dem og skær dem i små både. Lig æblerne i bunden af et ovenfast fad.
  4. Drys dejen ovenpå i et lige lag, så alle æblerne er dækket.
  5. Bag æblecrumblen I ca. 30 minutter eller til dejen er gylden på toppen. Server med fraiche eller cremefraiche.

Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

365 kcal pr. portion
Kulhydrat: 37,1g
Protein: 4,8g
Fedt: 21g
Kostfibre: 4,6g
Salt: 90mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *