Grove gulerodsboller

Lynhurtige og nemme boller. De kræver ikke noget specielt udstyr, lange hæve tider eller lign. Hvis du blot har 10 minutter til at blande dejen sammen, vente på en times hævning og derefter bruge 5 minutter på at komme dem på en bageplade er denne opskrift lige noget for dig.

Bollerne er taknemmelige at lave og, du kan sagtens komme andre typer fuldkornsmel, grahamsmel eller kerner deri, så længe at mængden af hvedemel forbliver den samme. Ellers kan du godt ende ud med nogle tunge kanonkugler til boller, hvis de ikke indeholder lidt hvedemel også 😉 Gulerødderne kan også sagtens erstattes af æbler eller squash. Prøv dig endelig frem og meld gerne tilbage med, hvilken kombination du afprøvede. Dette er en god grundopskrift, der altid kan ændres lidt alt efter, hvad du har derhjemme i skabet og køleskabet.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
1 time 45 minutter

Arbejdstid:
15 minutter

Antal portioner:
14 boller

Ingredienser

300g hvedemel
200g fuldkornshvedemel
150g grahamsmel
200g havregryn
6 dl lunken vand
2 mellem gulerødder, revet
3 tsk. salt
1 pak gær
1,5 spsk. honning

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt honningen og gulerødderne.
  2. Bland gerne alle meltyperne sammen og tilsæt salten deri. Rør det hele sammen med de våde ingredienser. Rør dejen sammen til en tyk havregrød – hvis dejen er for vandet eller for tyk tilsættes lidt ekstra mel eller vand.
    De skal gerne kunne holde formen ellers, bliver det nogle flade boller.
  3. Dæk skålen med et låg eller viskestykke. Lad dejen hæve i 1 time.
  4. Form bollerne ved hjælp af en grydeske. Lav 14 ca. lige store boller på 2 bageplader. Du kan lade bollerne efterhæve i 15 på pladen, hvis du har tid.
  5. Bag bollerne ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter eller til de er gyldne på toppen. Bagetiden kan være lidt varierende afhængigt af indeholdet.

    Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

228 kcal pr. bolle
Kulhydrat: 45,6g
Protein: 7,5g
Fedt: 2g
Kostfibre: 5,66g
Salt: 594mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *