Fyldte bagte peberfrugter med mozzarella
Skøn og børnevenlig opskrift på bagte peberfrugter med oksekød, ris, majs og tomat – selvfølgelig toppet med ost.
Det er en nem opskrift til de travle aftener, eller hvis du har ris rester. I stedet for altid at have ris, bulgur eller lign. som tilbehør er de i denne opskrift tilføjet til kød blandingen, for at give en lækker krydret ret med det hele. Der skal blot laves en nem salat som tilbehør.
Du kan sagtens tilføje andre eller flere grøntsager til opskriften – eller ændre på proteinkilden. Du kan også lave nogle bagte grøntsager dertil når ovnen allerede er i gang. Prøv dig endelig frem mht. tilbehøret.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
30 min
Arbejdstid:
15 min
Antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
500g hakket oksekød
4 peberfrugter
1 dåse hakkede tomater
2 dl ris, basmati
2 fed hvidløg
1 tsk. koriander, stødt
1 tsk. sød paprika, stødt
1 tsk. ingefær, stødt
1 tsk. Cayenne peber, stødt
2 tsk. spidskommen, stødt
1 dåse majs
100g mozzarella 15%
2 mellem rødløg
2 tomater
1 pak rucola salat
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen på 200 grader alm. ovn
- Start med at skylde dine ris godt under rendende vand, til vandet er klart igen.
- Brug 1 dl ris til 2 dl vand. Kom i en gryde med låg og skrue op på maks. Når risen koger skrues der ned på lavt og risene koges i 10 minutter. Det er meget vigtig at du ikke løfte låget. Lad dem derefter dampe af i 10 – stadig med låg.
- Imens risen koger skæres læg og hvidløg presses og peberfrugterne skæres i halve og udhules.
- Brug løg og hvidløg på panden til det er gennemsigtigt og tilsæt derefter oksekødet. Efter 2 minutter tilsættes majs.
- Brun det hele godt på panden og tilsæt alle krydderierne.
- Bland hakkede tomat og lad det simre i 2 minutter. Tilsæt herefter risen til blandingen.
- Fordel ris og oksekødsblandingen i de halveret peberfrugter og top med ost.
- Bag peberfrugterne 10 minutter i ovnen eller til osten er gylden på toppen.
- Server med en rucola salat toppet med skåret tomat og rødløg.
Velbekomme & god fornøjelse!
Energifordeling
560 kcal pr. portion
Protein: 44g
Kulhydrat: 62g
Fedt: 19g
Kostfiber: 3g
Salt: 351mg
2 Comments
Susanne Knudsen
Hej
Hvad kan jeg erstatte majs med?
Mvh
Susanne
Anna Iversen
Hej Susanne,
Du kan erstatte majs med lige det du har lyst til. Jeg vil eventuelt forslå mere løg, ærter eller gulerødder 🙂
Mvh Anna