Kardemommesnurrer
Kardemommesnurrer – også kaldet kardemommeboller eller kanelknuder, er et duftende og lækkert bagværk. Opskrifterne kan variere, men formningen af disse snurrer er legende og kreativ. De tager lidt tid at lave ift. hævningerne, men det er hele ventetiden værd. Godt bagværk tager simpelthen tid.
Formningen af kardemommesnurrer giver plads til kreativitet, hvor man kan eksperimentere med forskellige former og størrelser. Det er en del af fornøjelsen ved at lave disse lækkerier. Så næste gang du bager, lad din kreativitet skinne igennem, når du former dine kardemommesnurrer og skaber små kunstværker af dej og krydderier.
Det er ikke nødvendigt med sukkersirup, men det giver en flot glans og samtidig gør det, at de kan holde sig lidt længere. Når du kommer sukkersirup på dine snurrer, er det vigtigt at komme sukkersirup på dem en af gangen og lige efter drysse dem med kardemommesukker efter. Ellers når de at tørre og sukkeret vil ikke blive siddende. Gør det derfor en efter en og de vil blive flotte. God fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltet køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift. Hvis du vil holde dig opdateret med, hvad der sker på vores klinik og se vores seneste tilbud, er vores Facebook siden også et must at følge med på.
Tid i alt:
3,5+ timer
Arbejdstid:
30 min
Antal portioner:
16 stk
Ingredienser
Dej
100g smør
550g hvedemel
2 æg
2 dl mælk
1 pak gær
50g sukker
1,5 tsk. stødt kardemomme
0,5 tsk salt
Fyld
200g brun farin
200g smør
2 spsk. kardemomme, stødt
Sukkersirup:
50g sukker
75 ml vand
Topping:
25g sukker
1,5 tsk. kardemomme
Fremgangsmåde
- Lun mælken til den er varm, og kom gæren i så den opløses.
- Tilsæt sukker, æg, smør og kardemomme i en rør maskine. Bland alt godt sammen.
- Tilsæt hvedemel lidt af gangen med det smeltede smør.
- Rør det hele godt sammen indtil dejen er godt rørt sammen, er glat og smidig.
- Lad den hæve i 1,5 time med et vådt hviskestykke over.
Fyld - Mens dejen hæver laves fyldet.
- I en skål blandes blødt smør, brun farin og kardemomme sammen.
(Jeg bruger nogle gange en blender til at blende det hele til en ensartet masse).
Samling - Drys godt med hvedemel på bordpladen før du hælder dejen ud.
- Rul dejen ud i en rektangel på ca. 30×40 cm.
- Fordel kardemommefyldet på dejen. Fold dejen i halv. Fold bunden op mod toppen.
- Skær så 16 lige store strimler af ca. 1,5-2 cm tykkelse.
- Tag et stykke af dejen af gangen. Stræk stykket lidt længere, sno det og fold det så om tre fingre og fold enden igennem hullet.
- Placer kardemommesnurrerne på 2 bageplade og lad dem efterhæve i 45 min til 1,5 time.
- Forvarm ovnen på 180 grader.
- Bag dem i ca. 15-20 minutter eller til de er gyldne på toppen.
Sukkersirup + topping:
Men dine snurrer bager laver du sukkersiruppen. Det er ikke nødvendigt med en sukkersirup på toppen, men det gør at de bliver flot shine og holder sig længere. - Varm sukker og vand op i en lille gryde indtil sukkeret smelter.
- Pensel den afkølede sukkersirup på dine kardemommesnurrer, så snart de er kommet ud af ovnen.
- Drys dem også med sukker og kardemomme toppingen lige efter sukkersiruppen.
Velbekomme & god fornøjelse!
Energifordeling
365 kcal pr. portion
Kulhydrat: 48,6g
Protein: 5,1g
Fedt: 16,5g
Kostfibre: 1g
Salt: 197g
Makrofordeling: