Urtehavens kartoffelsalat med basilikumolie
Urtehavens kartoffelsalat med basilikumsolie og en masse grønt – hvad er bedre i foråret og sommeren end kartoffelsalat til grillmaden eller som tilbehør? Her er mit bud på en lidt anderledes kartoffelsalat end den klassiske med creme, så de friske krydderurter virkelig kommer i centrum.
Til de friske grønne asparges, grønne ærter, agurk og rødløg er en basilikumsolie på en base af olivenolie. Den er super nem at lave og kræver kun få ingredienser. Jeg er sikker på i kommer til at elske den ligeså meget som vi gør herhjemme!
God fornøjelse og prøv dig endelig frem. Oliven kan sagtens laves på andre krydderurter også 😉
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
30 min
Arbejdstid:
20 min
Antal portioner:
6 portioner
Ingredienser
1 kg nye kartofler
250g asparges
200g grønne ærter
1/2 agurk
1 lille rødløg
Basilikums olie
50g basilikum, frisk
1 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
1/2 dl olivenolie
- Skyld, vask og kog de nye kartofler. Kom godt med salt i vandet. Lad dem køle af mens du gør grøntsagerne klar.
- Skær asparges i 3-4 cm stykker. Kom de frosne ærter i en skål med vand, halver agurken på langs og udhul den for kerner. Skær agurken i mindre stykker og snit rødløget fint.
- Kom kartoflerne, asparges, ærter, agurk og rødløg på et fad.
Basilikums olie - Kom alle ingredienserne til basilikumolien i en minihakker eller morder. Blend/bland det hele godt sammen til en glat og ensartet olie.
- Drys over de nye kartofler og grøntsagerne.
Velbekomme & god fornøjelse!
Energifordeling
326 kcal pr. stykke
Kulhydrat: 55,4g
Protein: 9,2g
Fedt: 10,4g
Kostfibre: 3,49g
Salt: 10mg
One Comment
Pingback: