Banangranola

Banangranola – så nemt og lækker. Og som en ekstra bonus er der ikke noget tilsat sukker, da sødmen fra den modne banan tilføjer lidt. Du kan tilføje alt fyld du har lyst til og andre krydderier så som kardemomme eller vanilje. Denne kombination er personligt en af mine favoritter.

Du kan også tilsætte lidt tørrede frugt eller kokosmel når granolaen er færdigbagt i ovnen og har kølet af. En lidt ekstra tilføjelse er også kakaonips eller lidt chokolade. Opskriften på denne banangranola er ikke meget sød, men du kan altid tilsætte lidt sødme ved at nyde den med friske bær eller frugt. Det er personligt min yndlingsmåde at nyde granolaen med lidt skyr til.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt
30 min

Arbejdstid
5 min

Antal portioner
10 portioner

Ingredienser

1 moden banan
185g havregryn
30g græskarkerner
10g hempfrø
15g chiafrø
40g mandler
40g hasselnødder
2 tsk. kanel
0,5-1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Mos din banan en i en skål.
  2. Hak hasselnødder og mandler lidt groft.
  3. Tilsæt alle ingredienser til skålen med den moste banan.
  4. Bland godt sammen og fordel på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag I ovnen i 10 minutter. Vend forsigtigt rundt i granolaen.
  6. Bag yderligere 5-8 minutter og tjek til den løbende. Tag granolaen ud når den er gylden og sprød.
    Server på en smoothie bowl eller på skyr med frisk frugt.

Velbekomme & god fornøjelse

Energifordeling

152 kcal pr. portion
Protein: 5,4g
Kulhydrat: 15,4g
Fedt: 7,9g
Fiber: 1,37
Salt: 284mg

Makrofordeling

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *