Hjemmelavede basilikumolie
Hjemmelavede basilikumolie – så lækker og simpel! Den kræver kun 4 ingredienser – basilikum, hvidløg, hvidløg og citronsaft. Den er så nem at lave, at den kan blive lidt vanedannende! Den er en skøn tilføjelse til en salat, som garnish på en ret eller en tilføjelse til din hjemmelavede dressing. Jeg har brugt den til denne friske kartoffelsalat. Find opskriften her.
Endnu en skøn del ved denne basilikumolie er, at den kun indeholder planteolie, hvilket betyder at den kun indeholder de sunde fedttyper. De sunde umættede fedttyper forebygger en masse livsstilssygdomme, så det er jo et skønt plus! God fornøjelse og prøv dig endelig frem. Oliven kan sagtens laves på andre krydderurter også 😉
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
10 min
Arbejdstid:
10 min
Antal portioner:
10 portioner
Ingredienser
50g basilikum, frisk
1 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
1/2 dl olivenolie
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne til basilikumolien i en minihakker eller morder. Blend/bland det hele godt sammen til en glat og ensartet olie.
- Smag til med salt og citronsaft
- Server nu som topping, dressing eller garnish til en ret.
Velbekomme & god fornøjelse!
Energifordeling
47 kcal pr. stykke
Kulhydrat: 0,5g
Protein: 0,2g
Fedt: 5g
Kostfibre: 0,01g
Salt: 139mg