Cæsarsalat
Cæsarsalat en rigtig klassiker, men den er måske ikke alles top te, hvis ikke man er til ansjoser. Jeg har tilladt at ændret den en smule, da vi også herhjemme i husstanden har en, som ikke elsker fisk.
Du får stadig den gode klassiske cæsarsalat med god umami smag bare uden fisken. Den er skøn til de lune sommeraftner, hvor man ikke har lyst til en tung varm ret.
Hjemmelavede cæsarsalat er så lækker med sprød og saftig kylling, en lækre cremet dressing og toppen af i’et er de hjemmelavede croutoner – intet er bedre, hvis du spørg mig!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
30 min
Arbejdstid:
20 min
Antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Kylling
4 stk. Kyllingebrystfileter
1 spsk. Olivenolie, til stegning
Salat
2 stk. Romaine salat
50g parmesan flager
Croutoner
3 skiver brød
1 spsk. olivenolie, til stegning
1 spsk. smør, til stegning
1 fed hvidløg
Dressing
2 fed hvidløg
1 tsk. worcestershiresauce
30g parmesan
1 dl mayonnaise
1 tsk. sennep
1 tsk. citronsaft
Salt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Kylling
- Skær kylling brysterne i tern og drys med salt og peber. Steg på panden til alle sider er gyldne.
- Gør imens dressingen klar.
Cæsardressing
- Pluk salaten og skær hvert blad i halv.
- Bland ingredienserne til dressingen sammen og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Croutoner
Brug eventuelt min opskrift på grydebrød til, at lave croutoner med. Den er super nem.
- Opvarm en pande på middel varme og tilsæt smør og olivenolie.
- Skære brødskiverne i tern af ca. 1,5×1,5 cm.
- Rist dem på panden til de er gyldne på alle sider
Servering
- Vend romaine salaten i dressingen.
- Fordel salaten ud på fire tallerkner.
- Anret kylling, parmesan flager og croutoner på alle tallerknerne.
Energifordeling
520 kcal pr. portion
Protein: 37,7g
Kulhydrater: 30,9g
Fedt: 26g
Salt: 585 mg