Butter chicken

Krydret og lækker butter chicken med ris og naanbrød til – en skøn ret!
Nem og enkel ret, hvis du har de rette krydderier. Vi har skåret en time af forberedelsestiden ved ikke at mariner kyllingen. Du behøver ikke marinere kyllingen, hvis du ikke har tid til det, men hvis du har kan du med fordel gøre dette i 30-60 minutter.

Hvis du vil lave hjemmelavede naanbrød forslår vi vores super lækre opskrift, som kun tager 30 minutter.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
30 min

Arbejdstid:
20 min

Antal portioner:
4 portioner

Ingredienser

600g kylling
1 dåse hakket tomater
3 spsk. tomatpure
25g smør
1 løg, hakket
3 fed hvidløg
1 tsk. chili pulver
1 tsk. ingefær
1 tsk. koriander
1 tsk. spidskommen
2 tsk. garam masala
1 tsk. gurkemeje
2,5 dl madlavningsfløde
Salt og peber

Frisk koriander til garnish

Tilbehør
4 naanbrød
480g kogt basmatiris (4 dl rå ris)

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllinge i mindre tern og svits dem på panden til de er gyldne. De skal ikke være gennemstegte. Tag dem af panden.
  2. Kom smør på en pande med de hakkede løg. Giv dem 2-3 minutter til de er gyldne og gennemsigtige. Kom derefter krydderier og hvidløg på panden. Brun det godt af, men det må ikke brænde.
  3. Kom tomatpurén på panden i 1 minut sammen med alt andet.
  4. Tilsæt fløde og hakkede tomater og lad det koge sammen i 5 minutter.
  5. Tilsæt derefter kyllingen til blandingen og lad det simre på lav varme i 5-10 minutter. Så er det klar til servering

    Server med hjemmelavet naanbrød og basmati ris. Garnish med frisk coriander.

    Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

661 kcal pr. portion
Protein: 16g
Kulhydrat: 89g
Fedt: 25g
Kostfiber: 5g
Sagt: 1149mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *