Naanbrød
En indisk klassiker – naanbrød. Super simpel og utrolig lækkert til retter såsom butter chicken. Naanbrød bruges som vi danskere ville bruge flutes. Naanbrød kan serveres til mange forskellige retter, men er specielt gode til gryderetter og karryretter.
Hjemmelavede naanbrød er bare lige lidt lækre end dem man køber i butikken, så det er bestemt tiden værd, hvis du har muligheden. Det er ikke svært at lave – selv dine børn kan være med til at rulle dem ud. Denne opskrift laver 10 mellemstore naanbrød og de kan sagtens fryses ned og gemmes op til 3 mdr. i fryseren.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
40 min
Arbejdstid:
20 min
Antal portioner:
10
Ingredienser
1 dl skyr
2 dl vand, lunken
20g gær
400g hvedemel
1 tsk. salt
1 spsk. smagsneutral olie
Fremgangsmåde
- Bland lun vand og gær sammen og bland godt sammen. Tilsæt herefter skyr, olie og salt.
- Tilsæt herefter mel lidt efter lidt, så du undgår klumper.
- Sæt dejen til hævning i 30-60 minutter et varmt sted.
- Herefter hældes dejen ud på et mel drysset bord og deles op i 10 portioner.
- Rul dem ud i tynde cirkler. De skal være forholdsvis tynde, da de hæver på panden.
- En pande varmes op på lav-medium larme og lidt olie hældes på. Det er vigtigt at panden ikke bliver for varm, da naanbrødet kommer til at brænde før det er færdigbagt.
- Et naanbrød skal cirka have 1-2 min på hver side. Fortsæt på samme måde til alle er færdige.
Velbekomme og god fornøjelse!
Energifordeling
163 kcal pr. portion.
Protein: 4,7g
Kulhydrat: 29,6g
Fedt: 2,3g
Kostfiber: 1,44g
Salt: 278mg
2 Comments
Pingback:
Pingback: