Pasta med grønkålspesto og burrata
Pasta pesto salat er en klassiker, som både er sund og flot på bordet. I denne udgave har jeg prøvet at inkorporere lidt flere grøntsager. Grønkål er en vitaminrig grøntsag som indeholder både A, B, C, E og K-vitamin. Det er en god måde at snige ekstra grøntsager i en ret uden, børn og godtfolk lægger mærke til det – udover farven selvfølgelig.
Du kan nemt erstatte grønkålen med en anden grøntsag.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
30 min
Arbejdstid:
15 min
Antal portioner:
4 portioner (store portioner)
Ingredienser
400g pasta
1 burrata
Grønkålspesto
1 bundt frisk basilikum
200g grønkål, blancheret
2 fed hvidløg
80g pinjekerner, ristede
30g revet parmesan
1/3 dl olivenolie
1 spsk. citronsaft
2 dl pastavand
Salt & peber
Fremgangsmåde
- Blancher grønkål i 2 min i kogende vand.
- Kog pasta som anvist på pakken.
- Bland alle ingredienserne til pestoen i en blender eller minihakker og blend til en ensartet masse. Hvis du er til en lidt mere chunky pesto kan du stoppe lidt før.
- Brug 1 dl af pastavandet fra dine færdige pasta. Smag til med salt og peber. Husk at parmesan tilfører en del salt til retten også.
- Bland grønkålspestoen sammen med den færdige pasta og server med burrata ovenpå.
Vi plejer at kombinere denne pastaret med marinerede kylling eller laks – det er helt op til dig.
Velbekomme & god fornøjelse!
Energifordeling
679 kcal pr. portion
Protein: 25g
Fedt: 31g
Kulhydrat: 72g
Kostfiber: 8,79g
Salt: 188mg