Grydebrød

Dette er et af de nemmeste brød jeg nogensinde har lavet. Der er ikke nogle specielle ingredienser, kompliceret teknikker eller lange hæve tider. Det er helt simpelt – mel, vand og gær.
Du kommer hurtigt til at blive afhængig og ingen kan smage, at der ikke er surdej deri eller, at det ikke var et heldags projekt.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
3-4 timer

Arbejdstid:
15 min

Antal portioner:
16 skiver

Ingredienser

480g mel (100g kan ersattes med fuldkornsmel)
375 ml lunken vand
15g gær
2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Bland det lunkne vand med gæren indtil det opløses i vandet.
  2. Tilsæt mel til vandblandingen.
  3. Kom en smule med mel på bordplade og ælt dejen godt. Tilsæt salt og ælt indtil der formers en jævn rund kugle.
    Du kan også bruge en røgmaskine, hvis du har en.
  4. Placer dejen i en skål med et viskestykke over og lad det hæve i 2-3 timer.
  5. Forvarm ovnen til 220 grader 30 min før hævningen er ovre.
  6. Tag dejen op af skålen og placer den i en stegeso eller ovensikker gryde med låg.
  7. Bag I ovnen i 30 min og fjern derefter låget og bag i yderligere 10 min uden.

Server med smør eller pålæg.

Energifordeling

88 kcal pr. skive
Protein: 2,4g
Kulhydrater: 17,8g
Fedt: 0,5g
Salt: 174 mg

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *