Fuldkornstærte med hokkaido, hytteost og spinat

Tærte efter årstiden – fuldkornstærte med Hokkaido græskar, hytteost og spinat.

Hytteosten og mozzarellaosten giver en skøn saltet og svampet tilføjelse til tærten, samtidig med at spinaten tilfører lidt ekstra grønt til tærten. Balsamicoeddiken giver lidt kant og umami til grøntsags tærten.

Alle grøntsagerne kommer enten i ovnen eller svitses på panden inden de bliver bagt i tærten – det er for at de indeholder mindre væske, så tærten ikke bliver smattet. Hokkaido græskaren får 20 minutter i ovnen først, da de kræver lidt længere bagetid end alle andre ingredienser i tærten.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
45 min

Arbejdstid:
20 min

Antal portioner:
8 portioner

Ingredienser

Fyld
1/2 hokkaido græskar
1 spsk. neutral olie

Fyld
2 tsk. tørret rosmarin
2 fed hvidløg
1 løg
1 spsk. neutral olie
1 spsk. balsamicoeddike
100 g spinat
3 æg
75 g hytteost 
75g mozzarella ost, 20%
Salt & friskkværnet peber

Dejen
1 færdiglavet fuldkornstærte dej

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 200 grader alm. ovn.
  2. Skær hokkaido græskaret i mindre mundrette stykker.
  3. Kom græskaret på en bageplade og tilføj 1 spsk. neutral olien ovenpå og krydder med salt. Giv ca. 20 minutter i ovnen.
  4. Rul tærtedejen ud i en tærteform og prik en masse huller rundt omkring, så dejen ikke hæver i ovnen. Giv tærtedejen ca. 8-10 minutter i ovnen uden fyld.
  5. Imens tærtedejen er i ovnen begynder du på fyldet. Hak hvid og løg fint og svits det på panden med lidt olivenolie. Når løgnene er gyldne og blanke tilsættes spinaten. Husk at vaks den!
  6. Kom 1 spsk. balsamicoeddike over spinaten og svits det på panden indtil spinat er faldet sammen.
  7. Bland æg, hytteost, ost og krydderier i en skål. Tilsæt spinat blandingen.
  8. Fordel de ovenbagte hokkaido stykker til tærten og hæld derefter æggeblandingen oveni. Vær sikker på, at fyldet er godt blandet i tærten.
  9. Bag tærten i ca. 20 minutter i ovnen eller til æggemassen er fast.

    Server med en lækker salat.
    God fornøjelse & velbekomme!

Energifordeling

197 kcal pr. portion
Kulhydrat: 18,6g
Protein: 8,4g
Fedt: 9,2g
Kostfibre: 0,4g
Salt: 452mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *