Blåbærmuffins – saftige og nemme
Blåbærmuffins smager skønt og denne opskrift er nem at gå til. Kagerne kan nemt bages med frosne blåbær, hvilket gør det lidt nemmere og mere økonomisk.
Denne opskrift på blåbærmuffins er luftige og saftige i smagen – og du kan sagtens tilføje lys eller mørk chokolade, for at give dem lidt ekstra.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
40 min
Arbejdstid:
10 min
Antal portioner:
12 muffins
Ingredienser
250 g hvedemel
150g sukker
100g smør/ neutral olie
2 tsk. bagepulver
1 1/2 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. salt
1 spsk. citronsaft
2 æg
1,25 dl sødmælk
Blåbær fyld:
250g blåbær
1 spsk. hvedemel
Topping:
1 spsk. brun farin
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen på 175 grader varmluft.
- Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen.
- Pisk smør/ olie sammen med sukkeret til en cremet og luftig masse i en anden skål.
- Kom et æg i af gangen og pisk godt sammen.
- Skiftevis kom mælk og melblanding i æggeblandingen. Tilsæt citronsaft til sidst.
- Vend blåbærene sammen med 1 spsk. hvedemel, så de er helt dækket.
- Bland forsigtigt blåbærene i dejen. Kom dejen i dine muffinsforme.
- Drys brun farin ovenpå dejen, så det bliver sprøde på toppen.
- Giv dem ca. 30 minutter i ovnen – hold øje med dem de sidste 5 minutter. De er færdige når de er gyldne på toppen.
Energifordeling
230 kcal pr. muffin
Kulhydrater: 32g
Protein: 4g
Fedt: 10g
kostfibre: 1g
Salt: 311mg