Fuldkorns pesto snurrer

Fuldkorns pesto snurrer – super lækre og perfekt til madpakken eller et mellemmåltid. En ekstra bonus er, at de sagtens kan fryses ned, så de er gode til hele ugen.
Herhjemme er snurrer et kæmpe hit, så her kommer min udgave på en sundere udgave med pesto som fyld. Prøv dig gerne frem med forskellig pesto udgaver.

HUSK: Salt må ikke komme i gær/vand blandingen før melen er deri, da salten kan dræbe de gode bakterier i gæren, som den skal bruge til at hæve.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
3 timer

Arbejdstid:
30 min

Antal portioner:
14-16 stk

Ingredienser

Dej
4,5 dl vand, lunken
25g gær
1 tsk. honning
1 tsk. salt
450g hvedemel
200g fuldkorns hvedemel
2,5 spsk. neutral olie

Fyld
190g pesto

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lunke vand i en skål.
  2. Tilsæt honning og olie til blandingen.
  3. Bland fuldkorns hvedemel, hvedemel og salt sammen.
  4. Kom lidt af melblandingen i blandingen lidt af gangen. Gerne i en røgmaskine, hvis du har en. Dejen skal være klisteret.
  5. Ælt dejen i 5-10 minutter eller til den slipper kanterne af skålen.
  6. Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i ca. 1 1/2 time.

    Samling
  7. Drys godt med hvedemel på bordpladen før du hælder dejen ud.
  8. Rul dejen ud i en rektangel på ca. 30×40 cm.
  9. Fordel pestoen på dejen og fold dejen på den lange led. Vær sikker på kanterne klister sammen.
  10. Skær dejen til 14 strimler af ca. 1,5-2 cm brede.
  11. Tag en strimmel og sno den sammen, mens du strikker den lidt. Bind så en knude, ved at vikle den rundt om to fingre mod uret og kom enden indynder til sidst.
  12. Placer pesto snurrerne på 2 bageplade og lad dem efterhæve i 40 minutter.
  13. Forvarm ovnen på 180 grader.
  14. Bag dem i ca. 20 minutter eller til de er gyldne på toppen.

    Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

225 kcal pr. portion
Kulhydrat: 33,5g
Protein: 5,2g
Fedt: 8,8g
Kostfibre: 2,6g
Salt: 470mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *