Svamperisotto med ærter

Super skøn risotto med stor smag fra vinen, ærterne, svampene og parmesanen. Svampene tilfører en lækker umami smag til retten og ærterne lidt flere grøntsager.

Risotto er super lækker til de kolde regnfulde efterårsdage – denne opskrift er en god grundopskrift, som du kan ændre og tilføje til som du ønsker.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
30 min

Arbejdstid:
30 min

Antal portioner:
4 portioner

Ingredienser

300g risotto ris
1 stort løg
2 fed hvidløg
2,5 dl hvidvin
1 L boullion grønt/ kylling
Neutral olie til stegning
2 spsk. smør
75g parmesan
150g ærter
300g svampe frit valg
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær svampene i skiver. Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i olie et par minutter, uden at de tager farve.
  2. Tilsæt de hakkede svampe, og ærter – lad dem stege med et par minutter.
  3. Skru nu op for varmen, tilsæt risene, og svits et minuts tid. Tilsæt hvidvinen, og rør ofte, til den er fordampet.
  4. Hæld bouillonen i lidt efter lidt, så den langsomt suges af risen under hyppig omrøring. Fortsæt med det, til risene er kogt færdige. De skal være møre, men stadig have bid. Det tager cirka 15 minutter.
  5. Tilsæt smør og parmesan. Smag til med salt og peber – jeg er personlig glad for en god mængde peber.

    Servér med ekstra parmesan.

Energifordeling

664 kcal pr. portion
Kulhydrat: 97g
Protein: 26g
Fedt: 16g
Kostfibre: 6g
Salt: 765mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *