Svampede kanelsnegle

Svampede kanelsnegle – kanelsnegle er altid et hit og specielt når vi rammer efteråret er de lune krydderier et hit. De er specielt ekstra gode når de lige er kommet ud af ovnen er er lidt lune endnu.

Tilføj endelig glassur, hvis du elsker lidt sødt på toppen.

HUSK: Salt må ikke komme i gær/vand blandingen før melen er deri, da salten kan dræbe de gode bakterier i gæren, som den skal bruge til at hæve.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltet køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift. Hvis du vil holde dig opdateret med, hvad der sker på vores klinik og se vores seneste tilbud, er vores Facebook siden også et must at følge med på.

Tid i alt:
3 timer

Arbejdstid:
30 min

Antal portioner:
16 stk

Ingredienser

Dej
100g smør
550g hvedemel
2 æg
2 dl mælk
1 pak gær
50g sukker
1 tsk. stødt kanel
0,5 tsk salt

Fyld
200g brun farin
200g smør
2 spsk. kanel, stødt 

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken til den er varm, og kom gæren i så den opløses.
  2. Tilsæt sukker, æg og kardemomme i en rør maskine. Bland alt godt sammen.
  3. Tilsæt hvedemel lidt af gangen med det smeltede smør.
  4. Rør det hele godt sammen indtil dejen er godt rørt sammen, er glat og smidig.
  5. Lad den hæve i 1,5 time med et vådt hviskestykke over.

    Fyld
  6. Mens dejen hæver laves fyldet.
  7. I en skål blandes blødt smør, brun farin og kanel sammen.

    Samling
  8. Drys godt med hvedemel på bordpladen før du hælder dejen ud. 
  9. Rul dejen ud i en rektangel på ca. 30×40 cm. 
  10. Fordel kanel fyldet på dejen. Rul dejen sammen og skær stykkerne i ca. 2 cm brede.
  11. Placer kanelsneglene på 2 bageplade og lad dem efterhæve i 40-45 minutter. 
  12. Forvarm ovnen på 180 grader.
  13. Bag dem i ca. 15-20 minutter eller til de er gyldne på toppen.

Energifordeling

305 kcal pr. portion
Kulhydrat: 38g
Protein: 4g
Fedt: 15g
Kostfibre: 2g
Salt: 175g

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *