Pulled pork baoboller med slaw og syltede rødløg
Hvis ikke du kender til baobollen, kan jeg fortælle, at det er en asiatisk dampet bolle med en lille åbning i toppen. Det er den asiatiske udgave af danskernes pitabrød. De dampede baoboller er luftige og bløde og de fyldes typisk med friske grøntsager, krydderurter og krydret kød.
Dette er en af mine ynglings måder at nyde dem på! Lidt knasende sprødt og krydret kød med friskheden fra de syltede rødløg og friske koriander. Altid en lækker lille hapser! I denne opskrift bruger jeg pulled pork. Find min opskrift på den perfekte krydret pulled pork.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
4-12 timer
Arbejdstid:
30 min
Antal portioner:
6 portioner
Ingredienser
Pulled pork
1 nakkefilet, ca. 1,5 kg
1,50 spsk. salt
1,50 spsk. sød paprika
1 spsk. røget paprika
1 knivspids cayenne peber
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. sennepsfrø, stødt til pulver eller 1 tsk. sennepspulver
3 spsk. brun farin
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. løgpulver
1 tsk. chiliflager, stødt
1 tsk. sort peber, friskkværnet
Slaw
6 spsk. mayonnaise, light
1 tsk. sennep
1 spsk. ketchup
3 gulerødder
1/2 spidskål
1 tsk. Citronsaft
Salt og peber
Tilbehør
12 bao boller (to til hver)
Syltede rødløg
Sriracha
Koriander, hakket
Fremgangsmåde
Pulled pork
Bagetid: 4-7 timer (125 grader)
(Denne opskrift på pulled pork laver 8 portioner. Du skal kun bruge 6).
- Bland alle krydderierne sammen til en god rub og gnid hele stegen godt i krydderblandingen.
- Kom stegen i en pose og i køleskabet 4-12 timer.
- Tænd ovnen ved 125 grader almindelig Ovn. Kom nakkestegen i en stegepose eller stegeso eller i et ovnfast fad (en stegeso holder godt på saften og gør den ekstra mør og saftig – men fungere også godt uden).
- Nakkestegen er færdig efter 4 timer, men kan få helt op til 6-7, hvis tiden er til rådighed. Den skal bare have en kernetemperatur på 90 grader.
- Der bliver 8 portioner ud af kødet. Men du skal kun bruge 6 – resten kan kommes i køleskabet eller fryses ned.
Slaw
- Riv gulerødderne og skær spidskålen i strimler.
- Bland mayonnaise light, sennep, ketchup og citron i en skål. Smag det hele til med salt og peber.
- Vend herefter gulerod og spidskål i dressingen.
Servering
- Varm bao bollerne op – enten i en bambus damper over vandbad eller i 10 sekunders intervaller i mikroovnen til de er lune hele vejen igennem.
- Kom slaw nederst i bao bolen, så pulled pork kød, rødløg, koriander og til sidst Sriracha.
Energifordeling
546 kcal pr. portion
Protein: 34g
Kulhydrater: 48g
Fedt: 25g
Salt: 963 mg