Krydret pulled pork

Den perfekt ret til mange gæster eller til at fryse ned til de travle hverdagsaftener. Pulled pork fungerer godt til burgers, tortillas, baoboller, wraps og meget mere. Der er ikke kun meget mad, men det er også en økonomisk ret.

Opskriften er super nem og med kort forberedelsestid. Retten passer sig selv, så snart den er i ovnen.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
+ 4 timer

Arbejdstid:
10 min

Antal portioner:
8 portioner

Ingredienser
1 nakkefilet, ca. 1,5 kg 
1,50 spsk. salt 
1,50 spsk. sød paprika 
1 spsk. røget paprika 
1 knivspids cayenne peber 
2 tsk. stødt spidskommen 
1 tsk. sennepsfrø, stødt til pulver eller 1 tsk. sennepspulver 
3 spsk. brun farin
1 tsk. hvidløgspulver 
1 tsk. løgpulver 
1 tsk. chiliflager, stødt 
1 tsk. sort peber, friskkværnet

Fremgangsmåde

  1. Bland alle krydderierne sammen til en god rub og gnid hele stegen godt i krydderblandingen.  
  2. Kom stegen i en pose og i køleskabet 4-12 timer.  
  3. Tænd ovnen ved 125 grader almindelig Ovn. Kom nakkestegen i en stegepose eller stegeso eller i et ovnfast fad (en stegeso holder godt på saften og gør den ekstra mør og saftig – men fungere også godt uden).  
  4. Nakkestegen er færdig efter 4 timer, men kan få helt op til 6-7, hvis tiden er til rådighed. Den skal bare have en kernetemperatur på 90 grader. 
  5. Der bliver 8 portioner ud af kødet. Men du skal kun bruge 6 – resten kan kommes i køleskabet eller fryses ned.

Energifordeling

376 kcal pr. portion
Protein: 35,5g
Kulhydrat: 4,5g
Fedt: 24,3g
Salt: 243mg

4 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *