Hurtige kimchi nudler
Kimchi nudler – du kender måske ikke til kimchi. Kimchi er Koreas nationalret og er lavet af fermenterede grøntsager. Det er ofte lavet på en base af kinakål, hvidløg, radiser, gulerødder og friske røde chili. Kimchi har derfor en lidt stærk smag og fås som tilbehør til de fleste retter i Korea.
Denne opskrift er en kombination af flere retter samlet med alt godt. Udon nudlerne giver en lækker tyk nudel, kimchi en frisk og stærk umami smag, bacon god dybde, edamamme bønnerne tilfører protein og forårsløg en friskhed. Sovsen giver en lækker dybde og giver smagen af det klassisk koreanske køkken.
Du har måske hørt om præ- og probiotika – eller sunde tarmbakterier. Dette er kimchi bl.a. rigtig godt til. Kimchi og generelt fermenterede produkter indeholder nemlig probiotika, som er super gavnligt for tarmfloraen. Præbiotika er en salgs kulhydrat, hvorimod probiotika er levende mikroorganismer også findes naturligt i tarmen. En af de mest kendte probiotika er nemlig mælkesyrebakterierne, som dannes under gæringen af grøntsagerne. Mælkesyrebakterierne også kaldt probiotika er gode bakterier, som tarmen gerne skal have mange af – Nå puha lang smøre om det sunde bakterie og tarmflora. Jeg elsker at nørde i det. Sommer summarum det er gavnligt at spise en masse probiotika, for at holde fast i de sunde bakterier i tarmen. Mange studier viser nemlig, at vores tarmflora er ansvarlig for vores helbred og immunforsvar.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
20 min
Arbejdstid:
20 min
Antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
400g Udon nudler
300g edamamme bønner
240g bacon
200g kimchi + kimchi væske
2 forårsløg
1 spsk. seasamfrø
Sovs
30g guchujang (eller 1 tsk. chiliflager)
2 spsk. brun farin
2 spsk. riseddike
4 spsk. sojasauce
Fremgangsmåde
- Kog dine udon nudler efter anvisningen på pakken.
- Steg dine bacon tern på en pande til de er sprøde og gyldne.
- Imens bland alle dine ingredienser til sovsen sammen i en skål.
- Skær forslag i små stykker.
- Fordel sovsen i 4 portioner.
- Kom udon nudler og bacon tern op i hver skål med sovs og top med seasamfrø og frisk forårsløg.
Velbekomme & god fornøjelse!
Energifordeling
516 kcal pr. portion
Protein: 23,2g
Kulhydrat: 46,1g
Fedt: 25,1g
Salt: 1876mg
Makrofordeling: