Samosa med krydret oksekød og grøntsager
Samosa med krydret oksekød og grøntsager – en lækker sprød indisk snack. Hvis ikke du kender til en samosa, kan jeg fortælle at det er en indisk specialitet. De er ofte lavet i en trekantet form af filodej med forskelligt fyld – de findes både som vegetariske udgaver og med kød fyld. Fyldet består oftest af løg, ærter, kartofler og krydderier.
Samosa steges ofte kortvarigt i olie, men for at gøre denne ret sundere har jeg ændret lidt i tilberedningen. Du kan derfor både bruge en ovn eller en airfryer, hvis du ejer sådan en. Filodejen har jeg købt færdiglavet og findes i de fleste større supermarkeder ved siden af færdiglavet tærtedej, butterdej osv. Prøv dig endelig frem med forskelligt fyld – denne opskrift er en af vores yndlingsmåder at nyde en samosa på.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
40 min
Arbejdstid:
20 min
Antal portioner:
21 stk.
Ingredienser
1 pak filodej (færdiglavet)
1 rød peberfrugt
250g gulerod
250g kartoffel
2 dl ærter
1 løg
2 fed hvidløg
400g hakket oksekød 5-10%
1 tsk. chiliflager
2 tsk. karry
1 tsk. spidskommen
salt og peber
Mel klister
2 spsk. hvedemel
4 spsk. vand
Fremgangsmåde
- Forvarm din ovn på 175 grader varmluft.
- Skyl alle dine grøntsager.
- Riv gulerødder på den grove side, skær peberfrugten i små tern og tø dine ærter op i varmt vand.
- Skær hvidløg og løg i fint.
- Opvarm en pande uden olie og tilsæt karry, spidskommen og chiliflager. Lun det indtil du kan dufte krydderierne.
- Kom olie, gulerod, hvidløg og løg på panden med krydderierne.
- Tilsæt oksekød og brun det godt på panden. Sauter det godt og tilsæt derefter peberfrugt og ærter. Lun det på panden.
- Lad det køle af. Imens skiller du dine filodej fra hinanden.
- Halver hver ark af filodej på den lange led.
- Kom dit fyld i den ene ende af filodejen i et hjørne i en trekant. Fold derefter trekanten med fyldet over så du får en trekant til sidst.
- Fortsæt med at folde i trekanter indtil du næsten er i enden. Brug nu din mel klister blanding og limer den sidste ende fast på samosa’en for at sikre dig, at den ikke går op.
- Dejen laver ca. 18-21 stk. afhængig af hvor mange lag filodej du har.
- Kom dem på en bageplade med bagepapir. Giv dem ca. 18-20 minutter i ovnen, eller til de er gyldne og sprøde.
Hvis du har en airfryer kan du også give dem 8-10 minutter ved 180 grader. - Nyd med ris eller en frisk salat.
Velbekomme & god fornøjelse!
Energifordeling
98 kcal pr. portion
Kulhydrat: 11,9g
Protein: 6,2g
Fedt: 2,6g
Kostfibre: 1,43g
Salt: 78 mg
Makrofordeling