Nicecream ispinde

Nicecream ispinde – Du tænker måske “hvad pokker er nicecrem”?! Det er meget enkelt – det er frosne bananer, som blendes med lidt væske, og dermed får en is-lignende konsistens. De er rigtig nemme at lave og kræver ikke meget.
Til denne opskrift har jeg valgt at lave små ispinde, men du kan sagtens stoppe efter step 3 og nyde isen her med dine yndlingstoppings. Jeg har valgt at bruge en lille silikoneform, til at forme 4 små ispinde, som jeg overtrækker med mørk chokolade. Is på bananer er uden tilsat sukker, mindre fedt og generelt gode mod dit blodsukker. For at holde fast ved de lave mængder sukker, har jeg valgt at bruge mørk chokolade på 70%, da dette betyder, at der ikke er særlig meget tilsat sukker i. Dette gør også, at der ikke er laktose i isen – selvfølgelig kun, hvis du vælger en proteinpulver, som er uden mælk eller helt undlader denne.

Toppings jeg har valgt at bruge er saltede mandler, saltede peanuts og kokosmel. Prøv dig endelig frem med frysetørrede bær eller andre toppings.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
1 t 15 min

Arbejdstid:
15 min

Antal portioner:
4 portioner

Ingredienser

1,5 frosen moden banan
0,5 dl havremælk
30g vanilje protein (valgfrit)
0,5 spsk. vaniljeessens
Knivspids salt

Chokoladeovertræk
50g chokolade, 70%
0,5 tsk. kokosolie

Valgfrit:
Toppings af nødder, kokosmel mm.

Fremgangsmåde

  1. Bled dine bananer, havremælk, vanilje protein, salt og vaniljeessens sammen til en lind masse.
  2. Kom dem nicecream massen i dine informe og frys dem i minimum 1 time.
  3. Hak og gør din topping klar, hvis du ønsker lidt på toppen af din chokoladeovertræk.

    Chokoladeovertræk
  4. Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den i mikroovnen eller i et vandbad.
    Lav to forskellige skåle – en til hver type chokolade.
  5. Smelt ca. 2/3 af chokolade med kokosolie og tilføj 1/3 deri, når det er smeltet. Dette giver en tempereret chokolade.
  6. Tag dine små ispinde ud af fryseren når de er blevet solide igen. Tag dem forsigtigt ud af formen.
  7. Dyp dem i din smeltede chokolade og drys hurtigt din topping på, da chokoladen hurtigt stivner.
  8. Server med det samme eller opbevar i fryseren i en lukkede beholder.

Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

148 kcal pr. portion
Protein: 7,3g
Kulhydrat: 15,1g
Fedt: 5,9g
Kostfiber: 2,21g
Salt: 110mg

Makrofordeling

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *