Citroncheesecake

Cheesecake – lækker, nem og dejlig cremede. Denne med en frisk smag af citron og vanilje.
En god mulighed er eventuelt at lave den aftenen før servering, da gelén skal størkne i et par timer.
Citroncheesecaken kan sagtens holde sig i 2-3 dage på køl.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
4 t 30 min
Arbejdstid:
30 min
Antal portioner:
16 stykker
Ingredienser
Kikse bund
225g digestive kiks
110g smør
Flødeostecreme
6 blade husblas
300g flødeost neutral
3 dl fraiche 8%
150g flormelis
3 tsk. vaniljesukker
1 sprøjtet citron (skal og saft)
2,5 dl piskefløde
Citrongelé
1,5 dl citronsaft
1,5 dl vand
125g sukker
6 blade husblas
Gul frugtfarve
Form
24 cm springform
Fremgangsmåde
- Knus kiks til en fin masse og bland det med det smeltede smør.
- Sæt et stykke bagepapir i bunden af en springform. Fordel kikseblandingen i bunden af formen. Pres det godt sammen og sæt til siden.
Flødeostcreme - Sæt husblas i en skål med koldt vand.
- Bland flødeost, fraiche, vaniljesukker, flormelis, citron skal og saft og pisk det hele sammen.
- I en anden skål piskes fløden til flødeskum.
- Kom husblas i en mindre skål med 1 spsk. flødeostcreme. Giv det 15 sekunder i mikroovnen eller opvarm i et vandbad indtil husblasen smelter.
- Kom 1 spsk. flødeostcreme i den varme blanding og bland godt. Tilsæt i alt 5-6 spsk. på denne måde, indtil den varme flødeostcreme er nedkølet. Bland det derefter i den store skål.
- Vend forsigtigt piskefløden med flødeostcremen.
- Læg et stykke kageplast eller bagepapir rundt langs kanten af springformen.
- Hæld blandingen i formen og sikre dig at toppen er glat, så gelen har en flad top.
- Sæt kagen på køl i mindst 2 timer.
Citrongelé - Sæt husblas i en skål med koldt vand.
- Kom citronsaft, sukker, vand og husblas i en lille gryde og opvarm det indtil husblasen smelter.
- Tilsæt derefter gul frugtfarve og sæt gelén på køl i ca. 15 minutter.
- Hæld forsigtigt citrongelén på toppen af kagen. Et godt råd er at hælde blandingen ovenpå en ske og derefter lad det flyde ned på kagen, så citrongelén forsigtigt rammer kagen.
- Lad kagen stå på køl i minimum 2 timer før servering.
Pynt eventuelt kagen med chokolade eller andet.
Velbekomme & god fornøjelse!
Energifordeling
345 kcal pr. stykke
Kulhydrat: 30,8g
Protein: 4,6g
Fedt: 22,7g
Kostfibre: 0,55g
Salt: 99mg
