Matcha protein bananpandekager
Herhjemme spiser vi ofte protein bananpandekager – de er super nemme at lave og en god opskrift at få brugt de modne bananer på. Der er tilføjet lidt protein til pandekagerne for, at gøre dem til et fuldt måltid, som indeholder alle makronæringsstofferne. De er helt klart en favorit herhjemme, så i denne udgave prøvede jeg at tilsætte lidt matcha pulver, for at give en anden smag. De blev super lækre!
De kan sagtens laves i større portioner og fryses ned. De er super nemme som en snack eller til madpakken!
Toppingen står man helt selv får – om sommeren er vi glade for frisk frugt, nødder og skyr dertil eller med peanutbutter, ahornsirup, kokosmel og andet frugt/ bær. Det er det nemme ved opskriften – de kan tilpasses til alles ønsker.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
25 min
Arbejdstid:
25 min
Antal portioner:
2 portioner
2 dl havregryn (eller glutenfri)
2 æg
2 bananer, modne
40g vanilje proteinpulver
1/2 dl havremælk, eller andet mælk
2 tsk. matcha pulver
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
- Blend havregryn i en blender eller minihakker til det får en melet konsistens.
- Tilsæt de modne bananer og æg, og blend indtil massen har en ensartet konsistens.
- Bland vanilje proteinpulver, salt, matcha og bagepulver til blandingen og bland godt sammen. Tilsæt så havremælken.
- Opvarm en pande må middel-lav varme og giv pandekagerne 1-2 minutter på hver side. Hvis de bliver for mørke inden de er klare til at blive vendt er temperaturen for høj.
Energifordeling
382 kcal pr. portion
Protein: 27,8g
Kulhydrat: 45,2g
Fedt: 8,5g
Kostfiber: 5,6g
Salt: 349mg