Sprøde vaniljekranse
Vaniljekranse på den gammeldags måde – ynglingssmåkagen for mange i julen. Disse vaniljekranse er super sprøde og lækre med en intens smag af vanilje!
Vaniljekransene kan lave på to måder. Enten ved brug af en kødhakker eller med en sprøjtepose med et stjernetyl på. Vær dog opmærksom på, at hvis du skal presse dem gennem en sprøjtepose, skal dejen være bløder. Brug derfor mindre mel og undlad at komme dem på køl efter dejen er blandet sammen. Brug ca. 25-50g mindre mel afhængig af størrelsen på dit æg.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
1 t
Arbejdstid:
10 min
Antal portioner:
50-60 stk.
Ingredienser
1 vaniljestang
200g sukker
250g smør
375g hvedemel
1 æg
Fremgangsmåde
- Skær en vaniljestang over og skrab kornene fra. Bland det sammen med ca. 1 spsk. sukker, så kornene deler sig.
- Bland sukker, hvedemel og vanilje sammen i en røremaskine eller skål. Smuldre koldt smøren i hvedemelen med dine fingre.
- Samle dejen med et æg. Pas på med ikke at røre for meget i dejen, da smøren helst skal forblive kold. Dejen skal være fast.
- Sæt dejen på køl i 30 minutter, hvis du bruger en kødhakker eller lign. Hvis ikke kommes dejen i en sprøjtepose med stjernetyl og presses ud.
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
- Lav lange dejstrimler og skær den ca. 8-10 cm og sammen enderne sammen.
- Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ca. 8-10 minutter eller til de er gyldne.
- Lad dem køle af på en rist inden du opbevarer dem i en tæt beholder.
Energifordeling
74 kcal pr. stk.
Protein: 0,8g
Kulhydrat: 8,7g
Fedt: 4g
Kostfiber: 0,25g
Salt: 23mg