Kirsebær jule cheesecake

Her er endnu et bud på en dessert i juletiden, som ikke er risalamande. Denne består af en lækker vanilje og kirsebær fyld på en brunkagebund med kirsebærgelé på toppen. Super forfriskende og lækker.

Lav den gerne dagen før, da det skal stå på køl minimum 6 timer for at både bunden og gelen sætter sig. Du kan enten lave to mindre cheesecakes, som jeg har gjordt her eller lave en stor. Jeg synes der var noget lidt hyggeligt over to mindre.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
6 t minimum

Arbejdstid:
1-1 1/2 t

Antal portioner:
12 portioner

Ingredienser

Bund
250g brunkager
125g smør
1/4 tsk salt

Fyld
200g flødeost
2 1/2 dl fløde
150g creme fraiche 13-18%
1 stang vaniljesukker eller 1 tsk vanilje paste
100g flormelis
100g kirsebærsauce
1/2 dl vand
5 1/2 blade husblas

Kirsebær gelé
400g kirsebærsauce
1 dl vand
5 blade husblas

Derudover
Diverse pynt – chokolade dekorationer, mandler mm.

Fremgangsmåde

  1. Kom brunkager i en minihakker eller foodprocesser og blend det til en mel.
  2. Smelt smøren og bland det godt med kikseblandingen.
  3. Kom det i en springform – enten en stor eller to små – dækket med bagepapir samt siderne i bageplast og spred det godt ud. Pres det ned med en ske eller et glas. Kom den på køl mens du laver fyld

    Fyld
  4. Læg husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter.
  5. Pisk flødeskummen til bløde toppe. Pas på med ikke at overpiske det.
  6. Pisk flødeost og creme fraiche i en anden skål til den er fri for klumper.
  7. Si kirsebærsaucen i en skål, så du deler kirsebær fra saucen. Sæt saucen til side.
  8. Kom kirsebær, vand og vanilje i en skål. Brug en stavblender til at blende bærrene helt glatte.
  9. Vend kirsebær pure i osteblandingen. Vend derefter blandingen med flødeskummet forsigtigt, så alt luften ikke forsvinder.
  10. Smelte husblasen i en lille gryde ved lavt-middel varme. Det gør ikke noget at der kommer lidt vand med fra de udblødte husblas blade. Hold godt øje med det, da det sker på få sekunder.
  11. Tilsæt et par skefulde cheesecake fyld deri, så du køler husblas af og den ikke klumper i dit fyld.
  12. Kom den derefter over i resten af fyldet og vend det godt sammen.
  13. Held cheesecake fyldet over bunden og lad det køle af i minimum 3 timer inden kirsebær gelé tilføjes til toppen.

    Kirsebær gelé
  14. Læg husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter.
  15. Varm kirsebærsaucen op i en gryde. Den som du satte til side før. Tilføj vand dertil og varm op under omrøring. Tag af varme og tilføj husblas blade.
  16. Rør rundt til de er opløst. Lad det køle godt af, så du kan røre ved blandingen – ca. lillefingervarmt.
  17. Hæld forsigtigt appelsingelén over cheesecake og lad den yderligere stå i køleskabet i minimum 2 timer.

    Servering
  18. Tag springform, bageplast og kom cheesecake på et fad. Dekorer med chokolade, mandler eller andet pynt.

Energifordeling

409 kcal pr. portion
Protein: 4,8g
Kulhydrat: 36,7g
Fedt: 27g
Kostfiber: 0g
Salt: 337mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *