Kaffefudge med saltede mandler
Fudge er en super lækker julesnack og denne er en voksen udgave med kaffe. De tager under en time at lave, men skal køle af i køleskabet i minimum 6 timer. En god ide er at lave den dagen før og lade den køle af natten over i køleskabet.
Prøv gerne andre nødder – de bliver hurtigt vanedannende! 😉
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Inspireret af spis bedre opskrift.
Tid i alt:
1 t
Arbejdstid:
45- min til 1 t
Antal portioner:
40 portioner
Ingredienser
400g sukker
1 dåse kondenseret mælk
1 tsk. vaniljesukker
0,5 dl letmælk
120 smør
1 dl espresso
100g saltede mandler
1 tsk. groft salt
Fremgangsmåde
- Bland sukker, kondenseret mælk, vaniljesukker, letmælk, smør og espresso i en gryde.
- Kog karamellem ved middel-høj varme til den når en temperatur på 115-117 grader. Brug et termometer og rør rundt undervejs. Det tager ca. 20 minutter før farven bliver lidt mørkere og karamellen når den rette temperatur.
- Kom karamellen over i en røgmaskine og pisk ved høj hastighed i 5 minutter eller brug en elpisker.
Vend saltede mandler deri, når massen er kølet lidt af. - Kom karamelfudge i en form 20×16 dækket med bagepapir. Drys med salt på toppen.
- Lad den køle af minimum 6 timer i køleskabet, før du skærer den ud i firkantet stykker.
Energifordeling
89 kcal pr. portion
Protein: 1,1g
Kulhydrat: 12,8g
Fedt: 3,7g
Kostfiber: 0,1g
Salt: 34mg