Gulerodskage med lime smøreostecreme

Svampede og frisk gulerodskage med lime smøreostecreme – her dekoreret med påskepynt, men den er god til alle anledninger. Til både store som små!

Der er mange måder at lave flødeostecreme på, men denne metoder har givet det bedste resultat for mig. Det er vigtigt at piske smørret helt hvidt inden du tilsætter andet. Pisker du i smøreosten bliver den flydende og flødeostecremen bliver ikke fast.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
1 t 15 min

Arbejdstid:
30 min

Antal portioner:
14 stykker

Ingredienser

Gulerodskage
100g brun farin
100g sukker
3 æg
1 1/2 dl neutral olie
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1 tsk. salt
300g gulerod

Lime smøreostecreme
400g flødeost
150g flormelis
125g smør, stuetemperatur
Saft fra 1 lime
Skal fra 1 lime

Springform 24cm

Fremgangsmåde

  1. Tænd for ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Tag smøret ud af køleskabet.
  3. Pisk æg, sukker og brun farin til det er lyst og luftigt. Vend forsigtigt, skiftevis de tørre ingredienser og olien i dejen.
  4. Vask, skrald og riv gulerødderne.
  5. Vend derefter gulerødderne i dejen.
  6. Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bag kagen i 45 min. ved 175 grader.
  7. Lad kage køle af inden du skærer den i halv på langs.

    Lime flødeostecreme
  8. Pisk det stuetempereret smør indtil det er hvidt og luftigt.
  9. Sig derefter flormelis i og bland sammen.
  10. Vend forsigtigt smøreostecremen i blanding – pisk endelig ikke, da flødeosten ellers bliver flydende.
  11. Tilsæt limeskal og limesaft.
  12. Kom flødeostecremen på køl indtil din kage er afkølet.

    Samling af kage
  13. Skær din gulerodskage i to halve på langs.
  14. Smør halvdelen af lime smøreostecremen på den nederste kage. Stabel derefter den anden halvdel på toppen og smør det sidste smøreostecreme på.
  15. Pynt med chokolade, påskeæg, frisk krydderurter eller lign.

Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

361 kcal pr. stykke
Kulhydrat: 21,3g
Protein: 3,9g
Fedt: 29,2g
Kostfibre: 0,6g
Salt: 404mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *