Grillede spidskålsalat med feta og basilikumsolie

Grillede spidskålsalat med feta og basilikumsolie – Mangler du lidt inspiration til dit tilbehør til næste grilleaften? Så er du havnet det rette sted. Denne grønne tilføjelse til grillmenuen er rigtig nem, når grillen allerede er startet og i brug. Spidskål passer også til de fleste grilleretter og er super nem at tilberede!

Når du griller et spidskål får du både det dejlige grillede element udenpå, mens du beholder det sprøde element i den indre del. Med en lækker basilikumsolie og en cremede feta på toppen, har du hurtigt det ultimative tilbehør. Fordelen er yderligere, at den både kan serveres varm, lun eller kold. Så hvad venter du på? Tilføj grillede spidskål til din næste grillaften 😀

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt
20 min

Arbejdstid
10 min

Antal portioner
4 portioner

Ingredienser

1 spidskål
2 spsk. olivenolie
1/3 bundt frisk basilikum
50g feta
2 spsk. græskarkerner
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skær dit spidskål i kvarte på langs.
  2. Grill det over en meget varm grill ca. 3-4 minutter på hver skåret side.
  3. Bland olivenolie, basilikum og salt sammen. Brug enten en minihakker eller morder og blend det til en fin olie. Der må godt være lidt rives stykker basilikum deri.
  4. Lun dine græskarkerner på en middel varm pande indtil de bliver let gyldne.
  5. Kom dine grillede spidskål på et fad, drys basilikumsolie over, smuldre feta på toppen og top med græskarkerner.
  6. Server som salat til kød, fiske eller andet.

Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

163 kcal pr. portion
Protein: 5,4g
Kulhydrat: 11,9g
Fedt: 11,7g
Fiber: 4,77g
Salt: 770mg

Makrofordeling

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *