Nem butterdejs tærter

Butterdejs tærter – Hurtig og super lækker snack. De er både gode til den lille sult, madpakke, skolesnack eller til tapas bordet. Fyldet er vegetarisk og indeholder champignon, tomat, rødløg, hvidløg og grøn pesto. De pensles med et sammenpisket æg til sidst, for at give en gylden og sprød kant.

Du kan sagtens tilføje kød, hvis du gerne vil det. Alt fra serrano skinke, bacon og skinke tern. Pestoen kan også sagtens skiftes ud med smøreost, tomat pesto eller lign.
Vær kreativ og ændre lidt på fyldet – det er kun din kreativitet, som sætter grænsen. Jeg har brugt en færdiglavet butterdej, da det gør opskriften endnu nemmere og meget hurtigere at lave.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt
30 min

Arbejdstid
15 min

Antal portioner
8 portioner

Ingredienser

1 pak butterdej, færdiglavet

200g champignon
2 rødløg
2 fed hvidløg
3 spsk. grøn pesto
1 æg
100g cherrytomater
1 mozzarella kugle, frisk

Fremgangsmåde

  1. Start med at forvarme din ovn på 220 grader varmluft.
  2. Vask og snit dine rødløg, hvidløg og champignon.
  3. Sauter først dine rødløg og hvidløg på en middel-varm pande med lidt smagsneutralt olie.
  4. Når løgene er bløde tilsættes champignon. Brun dem godt. Tilsmag med salt og peber.
  5. Imens skæres tomater i halve og frisk mozzarella i små firkanter.
  6. Rul din butterdej ud og skær den i 8 lige store firkanter. Skær derefter en lille firkant inde i hver firkant med en ramme på ca. 0,5-1 cm tykkelse.
  7. Smør 1 tsk. pesto I hver lille firkant. Tilsæt derefter dit løg og champignon fyld.
  8. Kom derefter tomater og frisk mozzarella på toppen.
  9. Pisk et æg og pensel kanterne af rammen med ægget.
  10. Giv dem 220 grader i 12-15 minutter eller til kanterne er gyldne og osten smeltet.
    Server med et lækker salat, som tapas tilbehør eller til madpakken.

Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

219 kcal pr. portion
Protein: 6,7g
Kulhydrat: 15,8g
Fedt: 14,4g
Fiber: 0,96g
Salt: 419mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *