Salsiccia pasta med burrata

Salsiccia pasta med burrata – Lækker cremede og spicy pastaret med burrata på toppen er en yndlingsmåde at nyde pasta på herhjemme. Nogle gange skal der ske lidt andet end den sædvanlige kødsovs med oksekød.
Denne ret er godt krydret, så hvis man ikke er til stærkt mad kan man undlades lidt af paprikaen. Hvis du ikke har røget paprika kan du også erstatte den med almindelig paprika, men jeg synes det giver en ekstra smag til retten, så undlad endelig ikke, hvis den er i krydderiskabet derhjemme.
Jeg har valgt den stærke version, som hedder salsiccia toscana pikante, men du kan sagtens udskifte den med den traditionelle.

Hvis du ikke kender salsiccia kan jeg fortælle dig, at det er en italienske pølse, der er aromatisk krydret og mest traditionelt med fennikel eller anis. Den er oftest lavet på svinekød, men den kommer i mange kryddervariationer – både milde og stærke.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt
30 min

Arbejdstid
25 min

Antal portioner
4 store portioner

Ingredienser

300g salsiccia, spicy
2 dåser tomater
2 løg, store
3-4 fed hvidløg
400g gulerod
2-3 dl pastavand
300g pasta
1,5 dl rødvin
4 spsk. balsamico eddike
1 tsk. sukker
1 burrata
Frisk basilikum
1 tsk. paprika
1/2 tsk. røget paprika
Salt & peber

Fremgangsmåde

  1. Snit løg, hvidløg og gulerod fint.
  2. Svits det på panden med olivenolie på middelvarme til løgene bliver bløde og gennemsigtigt.
  3. Tilsæt derter tomatpure og svits det i 1-2 minutter.
  4. Skær salsiccia pølsen op på langs og tage fyldet ud. Riv det i mindre stykker og steg dem med i gryden. Steg dem i 3-4 minutter.
  5. Kog din pasta efter anvisning på pakken i godt saltet vand.
  6. Tilsæt balsamico eddike og rødvin og lad alkoholen simre af i 2-3 minutter.
  7. Tilsæt så hakkede tomater, sukker, paprika, røget paprika og tilsmag med salt og peber.
  8. Lad det simre i 5-10 minutter med låg. Bliver din tomatsauce for fast tilsættes pastavand.
  9. Lige inden servering kommes en håndfuld friske basilikumsblade i retten.
  10. Server med 1/4 burrata på toppen og eventuelt lidt chiliflager.

Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

805 kcal pr. portion
Protein: 37,9g
Kulhydrat: 87,3g
Fedt: 32g
Fiber: 10,43g
Salt: 1296mg

Makrofordeling

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *