Stegte udon nudler med bacon og æg

Asiatisk wok streetfood style med de lækreste nudler til. Denne ret er super nem og lækker og kan laves på bare 20 min. Den er perfekt til de travle aftener, hvor der ikke er så meget tid eller, hvis du har lyst til en nem asiatisk ret.

Baconen kan nemt erstattes med andet end bacon, hvis ikke det indgår i din kost. Derudover kan grøntsagerne sagtens skiftes ud med andet – brug hvad du har i køleskabet 😉 Men denne kombination kan nu noget helt særligt!

Saucen kan nemt laves i forvejen og stilles i køleskabet, hvor den kan holde sig i flere dage. Den går også rigtig godt til andet kød og fisk! Undlad at komme chili pasten deri, hvis du ikke er til stærkt mad eller kom lidt ekstra deri, hvis du elsker det som os herhjemme.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
20 min

Arbejdstid:
20 min

Antal portioner:
4 portioner

Ingredienser

1/2 broccoli hovede
100g bacon tern
2 æg
2 pakker udon nudler
1 spsk. olivenolie
2 forårsløg
Koriander frisk
Salt & peber

Sauce

3 fed hvidløg
1 spsk. knust ingefær
1 spsk. brun farin
1 tsk. gochujang chili paste (kan ersattes af chili pulver)
1 tsk. koriander, stødt
3 spsk. soya sauce
1 spsk. oister sauce

Fremgangsmåde

  1. Sæt vand over til at dampe broccoli. Tilføj 1 tsk. salt til vandet og damp broccolien i 5 minutter.
  2. Opvarm en wok pande til middel varme og kom olivenolie på og steg baconen.
  3. Imens skærer du broccoli i mindre stykker, forårsløg på tværs og presser hvidløgene.
  4. Når bacon er færdigstegt kommes 2 æg på panden, som du blander og laver en scramble sammen med baconen. Tag wokpanden af varmen.

    Sauce
  5. Bland knust ingefær, hakkede hvidløg, brun farin, gochujang (eller chili pulver), stødt koriander, soya sauce og bland sauce sammen.
  6. Kom wokpanden tilbage på blusset og kom Udon nudlerne ovenpå bacon og ægge blandingen. Lad det steg i 2-3 minutter.
  7. Hæld ca. halvdelen af saucen udover blandingen uden, at blande eller røre rundt i den. Så får nudlerne en god farve og stegeskorpe.
  8. Kom dampede broccoli oveni blandingen og vend det hele sammen.
  9. Tilsæt det sidste sauce og kom forårsløg i wokken. Lad det stege videre i 2 min og så er retten klar.
  10. Server med lidt hakkede frisk koriander.

    Velbekomme og god fornøjelse!

Energifordeling

652 kcal pr. portion
Protein: 26g
Kulhydrat: 80g
Fedt: 27g
Salt: 1914 mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *