Dampede japanske gyoza

Disse små smagsbomber er altid et hit. Det tager lidt øvelse at folde dem, men de smager heldigvis lige godt uanset udseende 😉 Vifteformen kan være lidt svær at lave – slå det op på YouTube og se en nem gennemgang af, hvordan du lukker dem, hvis det er din første gang. Ellers bare kast dig ud i det – en gang skal jo være den første 😀
Du kan erstatte det hakkede svinekødet med kylling, for at ændre på smagsoplevelsen eller, hvis du ikke spiser svinekød.

De japanske gyoza er næsten ligesom de kinesiske – forskellen er bare, at de japanske steges på den ene side inden de dampes færdig. Det giver en lækker sprødhed.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
30 min

Arbejdstid:
30 min

Antal portioner:
6 portioner

Ingredienser

400g hakkede svinekød
4 forårsløg
2 fed hvidløg
2 spsk. ingefær, frisk
1,5 spsk. soyasauce
1,5 spsk. sesamolie
1 tsk. salt
2 spsk. maizena
1 pakke gyoza skins (eller hjemmelavede)
1 spsk. olie (smagsneutral)
1,5 dl vand

Sauce
3 spsk. soyasauce
1 tsk. sesamolie
1 tsk. chilisauce
1 tsk. citronsaft


Fremgangsmåde

  1. Hak forårsløg groft.
  2. Riv ingefæren og hvidløg fint.
  3. Bland nu alle ingredienserne til gyoza blandingen i en skål. Brug gerne dine fingre til at sikre dig, at blandingen er godt mixet sammen.

    Gyoza foldning
  4. Hav et gals med koldt vand ved din side.
  5. Placer en spsk fyld i midten af dejen.
  6. Gør kanten våd med en finger. Det gør det nemmer for dejen at klistre sammen.
  7. Fold derefter dejen i halv. Den øverste kant laves som en lille vifte ovenpå. Det er vigtigt, at du sikre dig, at den er lukket tæt ellers kommer der væske ind til fyldet. Du skal gerne stå tilbage med en måneform med vifter i toppen.
  8. Fortsæt til alt fyldet er opbrugt.
  9. Olien skal nu opvarmes på en stor pande på middelvarme.
  10. Når den er varm steges dumplingsene på pande til de er gyldne. Det tager typisk 3-4 minutter.
  11. Herefter hælder du 1/2-1 dl vand på panden og skynder dig at komme låget ovenpå, så dampen ikke forsvinder. Damp dine gyoza dumpnings i yderligere 4 minutter. Server med saucen eller en sød chilisauce.

    Sauce
  12. Bland alle ingredienserne sammen. Tilsæt mere chili, hvis du ønsker en stærkere sauce. Du kan også tilføje hvidløg. Smag dig frem.

Energifordeling

256 kcal pr. portion
Kulhydrat: 26,5g
Protein: 18,6g
Fedt: 8,2g
Salt: 500mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *