Pasta bake med spinat og frisk mozarella

Virkelig skøn pasta ret med oksekød og grøntsager. Retten tager ikke lang tid at lave, den er frysevenlig og tager ikke lang tid at lave. Herhjemme elsker vi at toppe den med friskrevet parmesanost – mums!

Denne opskrift er perfekt som hverdagsret, hvor resterne enten kan gemmes til frokost dagen efter eller fryses ned til en anden aften. Pasta er en af vores go-to retter herhjemme, da de er så nemme at tilpasse og perfekt til at rydde ud i grøntsagsskuffen. Du kan nemt rette til med en anden kødtype eller mindre, flere eller andre grøntsager, eller vælge en kødfri variation med bønner – det er kun fantasien, som sætter grænser.
De er så taknemmelige og alt sammen på under 30 minutter. God fornøjelse!

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
30 min

Arbejdstid:
20 min

Antal portioner:
4 portioner

Ingredienser

400g hakket oksekød
350g conchiglioni pasta eller valgfrit
800ml hakkede tomat
150g spinat
1 rød peber
185g frisk mozzarella
3 fed hvidløg
1 rødløg
1 spsk. oregano, tørrede
1 tsk. paprika
1 tsk. koriander
1 tsk. chiliflager (kan undlades)
Salt og peber

Topping
Revet parmesan

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Sæt vand over i en gryde til pasta og kog det 2 minutter mindre end anvisningen på pakke. Husk 1 spsk. salt i pasta vandet.
  3. Imens skæres løg og rød peber i tern og spinaten skylles.
  4. Opvarm en pande på middel-høj varme. Svits løg og hvidløg på panden i et par minutter.
  5. Tilføj det hakkede oksekød og brun det på panden.
  6. Kom alle krydderierne i til oksekødet.
  7. Når oksekødet næsten er færdig tilføjes den røde peber og derefter spinaten. Steg grøntsagerne indtil spinat er inkorporeret i køddet.
  8. Tilsæt de hakkede tomater og lad det simre i 3-4 minutter. Tilføj eventuelt 1 dl pastavand, hvis sovsen er lidt for tyk.
  9. Skær mozzarellaen i skiver.
  10. Bland pasta og oksekødssovsen i et stort ildfast fad og top med friske mozzarella skiver.
  11. Giv 10 minutter i ovnen eller indtil osten er smeltet og er gylden på toppen.

    Server med lidt revet parmesan på toppen

    Velbekomme og god fornøjelse!

Energifordeling

665 kcal pr. portion
Protein: 42,9g
Kulhydrat: 70,6g
Fedt: 20,7g
Kostfiber: 6g
Salt: 350mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *