Sund mac and cheese med spinat og broccoli

Den klassiske amerikanske hyggemad – pasta, ost og sauce. Alt i en, men denne gang med et lille twist for at gøre den mere næringsrig, uden at gå på kompromis med smagen.
Der er en grund til at det er en sikker vinder, både hos børn og voksne. Cremede lækker ostesmag med pasta, og så er den super nem at lave.
Her er mit bud på en lidt sundere version med grøntsagerne blandet i, så den behøver ikke en salat som tilbehør, men det skader bestemt aldrig.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
30 min

Arbejdstid:
10 min

Antal portioner:
4 portioner

Ingredienser

300g suppehorn
200g broccoli
125g spinat
175g mozerella ost, light
50g grana padano
5 dl mælk
20g smør
2 spsk. hvedemel
25g rasp
2 tsk. muskatnød
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft
  2. Kog pastaen i en gryde med letsaltet vand efter anvisningen på pakken.
  3. Skær broccoli i små buketter (eller køb en frossen pose med broccoli til de endnu hurtigere aftener). Kog dem med de sidste i 2 minutter af pastaen.
  4. Pil løget og hak det fint. Smelt smøren i en gryde og brun løget i 2-3 minutter.
  5. Tilsæt hvedemel og steg videre i 2-3 minutter. Eller indtil hvedemelen er gylden.
  6. Tilsæt mælk lidt efter lidt under konstant omrøring. Kog sovsen i nogle minutter indtil den er blevet tykkere. Tilsæt spinaten i sovsen og halvdelen af osten.
  7. Vend pasta, broccoli og saucen sammen i et ovenfastfad. Drys resten af osten og raspen på toppen. Giv den 20 minutter i ovnen.

    Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

621 kcal pr. portion
Protein: 34g
Fedt: 23g
Kulhydrat: 67g
Kostfibre: 3g
Salt: 1047mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *