Hjemmelaved musli

Müsli er bare en lille smule lækre, når den er hjemmelavede! I denne er der ikke tørrede frugt, men kun nødder og frø – tilføj endelig lige præcis det du elsker. Den er nem at tilrette og lidt variation fra gang til gang er altid lækkert!
Her bestemmer du selv, hvor sød myslien skal være. Jeg er glad for selv at kunne bestemme sukkermængden og, hvad der er i min musli. Der er ofte store sukkermængder i købe myslierne, medmindre du finder en fra easis.
Denne opskrift er ikke meget sød, da jeg altid tilføjede frugt eller frugtpure dertil, og dette tilfører også sødme. Men er du til en mere sød musli, så tilføj lidt ekstra – smag den til inden du kommer den i ovnen. Det kan du sagtens, da intet er råt 😉
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
30 min
Arbejdstid:
10 min
Antal portioner:
15 portioner
Ingredienser
185g havregryn (eller glutenfri)
10g hampefrø
35g valnødder
45g mandler
30g kokosolie
35g ahornsirup (eller 85g, hvis ikke du bruger dadelsirup)
50g dadelsirup
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen på 150 grader varmluft.
- Hak mandler og valnødder i mindre stykker. Jeg kan godt lide, at vi små stykker i muslimen, men hvis ikke du er til det kan du hakke dem i mindre stykker.
- Bland alle gøre ingredienser sammen i en stor skål og bland det godt.
- Bland derefter kokosolie, ahornsirup, dadelsirup og salt sammen i en skål.
- Kom vaniljesukker og kanel udover den tørre blanding og kom de våde ingredienser op i kuplen også.
- Bland det hele godt sammen og placer i et ovenfast fad med et stykke bagepapir.
- Bag det i 20 minutter i ovnene eller til det er gyldent på toppen.
- Lad det køle af i mindst 45 minutter, før de brækker det fra hinanden. Opbevar det i en tæt beholder.
Det kan ca. holde sig 7-10 dage.
Velbekomme & god fornøjelse!
Energifordeling
119 kcal pr. portion
Protein: 2,9g
Kulhydrat: 11,9g
Fedt: 6,2g
Kostfiber: 2,24g
Salt: 106mg

One Comment
Pingback: