Pasta kødsovs med grøntsager & frisk mozzarella

Pasta kødsovs med grøntsager og frisk mozzarella – helt klassisk ret med lidt ekstra grøntsager. Det er altid et hit og en nem måde at få en masse ekstra grøntsager ind i hverdagen. Hvis du har mulighed for at lade kødsovsen simre lidt ekstra tid giver det lidt mere dybde til din ret, men det er ikke et must. Det smager også skønt uden den ekstra simre tid!
Der er 6 forskellige slags grøntsager i denne ret, men du kan sagtens erstatte eller tilføje mere, hvis du har lyst. Det er også en god måde, at komme af med de ekstra grøntsager i grøntsagsskuffen, hvis du skal have den tømt. Prøv dig frem med, hvad du nyder og har tilgængeligt.

Både rødvin og rødvinseddike er valgfrie elementer, men jeg vil gerne slå et ekstra slag for, at i inkorporere det i kødsovsen. Det giver en ekstra dybde og umami smag. Plus du kan virkelig smage forskel, hvis du har mulighed for yderligere at give din kødsovs tid til at simre.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
1 time +

Arbejdstid:
25 min

Antal portioner:
4 portioner

Ingredienser

Kødsovs
350g hakket oksekød
2 dåser hakket tomter
2 spsk. tomatpure
2 store løg
6 fed hvidløg
6 stokke bladselleri
4 store gulerødder
1/2 squash
6 dl grøntsags boullion
1 dl rødvin (valgfrit)
1/2 dl balasmico
1/3 dl rødvinseddike (valgfrit)
2 spsk. oregano
1 spsk. sukker
Salt & peber – tilsmages
1 tsk. chili (valgfrit)
Olivenolie til stegning

400g pasta, valgfri
1 frisk mozzarella kugle

Fremgangsmåde

Kødsovs

  1. Hak lød, hvidløg og bladselleri i små stykker. Riv gulerod og squash på et rivjern.
  2. Opvarm en stor gryde på middel-høj varme.
  3. Blancher løg og hvidløg på panden i olivenolie. Når løgene er gyldne tilføjes tomatpuré og svitset på pande i et minut. Kom det op i en skål.
  4. Brun køddet på panden med olivenolie. Tilsæt rødvin, balsamico og rødvinseddike og lad det simre 1-2 minutter på panden til det er reduceret og rødvinen har fordampet alkoholen.
    Hvis ikke du har rødvin, balsamico og rødvinseddike kan du nøjes med en af dem – det giver dog en rigtig god dybde til retten og tilfører god umami smag.
  5. Tilsæt gulerødder, squash og bladselleri. Svits det på panden et par minutter, så noget af væsken fra grøntsagerne forsvinder. Tilsæt derefter boullion, hakket tomat, sukker og alle krydderierne.
  6. Lad fyldet simre i ca. 30-1 time, hvis du har tid, da dette giver en lækker dybde i smagen, da den bliver mere koncentreret. Rør i retten med jævne mellemrum.
    Hvis ikke du har tiden er retten klar, når alt er gennemvarmet.
  7. Kog pasta efter anvisning på pakken.
  8. Server med et par friske basilikums blade og 1/4 frisk mozzarella kugle

Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

757 kcal pr. stykke
Kulhydrat: 110g
Protein: 38,9g
Fedt: 15,1g
Kostfibre: 13g
Salt: 856mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *