Frisk ramsløgspesto
Hjemmelavede ramsløgspesto – pesto er bare lige den smule bedre når den er hjemmelavede 😉 Denne opskrift er med en bund af mandler, men du kan også bruge andre kerner og nødder såsom solsikkekerner, pinjekerner eller valnødder mm. Prøv dig frem og se, hvilken slag er din ynglings!
Det er højsæson for ramsløg, så selvfølgelig skal der en tilføjelse af dem med herinde. Da ramsløg ikke er i sæson så længe, er denne opskrift også frysevenlig. Brug gerne solsikkeolie, rapsolie eller lign. neutral olie, men hold dig fra olivenolie, hvis den skal fryses. Det kan give en lidt bitter og hersk smag, hvis den er frosset.
Del endelig jeres opskrifter på denne pesto, og hvad i serverer den til. Der er mange muligheder fra pastasalat, smørelse i en sandwich eller som dressing.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
15 min
Arbejdstid:
10 min
Antal portioner:
20 portioner
Ingredienser
100g mandler
1 1/2 dl neutral olie
100g ramsløg
1 spsk. citronsaft
40g parmesan ost
0,5 tsk. salt
0,5 tsk. peber
Fremgangsmåde
- Rist dine mandler på en pande ved middelvarme i ca. 5 minutter. Hold øje med dem, så de ikke brænder.
- Stil dem på køl og lad dem køle helt af inden du bruger dem.
- Når mandlerne er kølet af kommes alle ingredienser i en minihakker eller foodprocessor og blendes sammen. Blend dem ikke for meget, men efterlad lidt konsistens tilbage. Tilsmag med salt og peber.
Velbekomme & god fornøjelse!
Energifordeling
101 kcal pr. stykke
Kulhydrat: 1g
Protein: 1,9g
Fedt: 9,9g
Kostfibre: 0,5g
Salt: 101mg
One Comment
Pingback: